Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Через негоду в області всі служби продовжують працювати в режимі підвищеної готовності

Через негоду в області всі служби продовжують працювати в режимі підвищеної готовності

За добу з 7:00 18 січня до 7:00 19-го на Харківщині не зареєстровано надзвичайних ситуацій, що спричинені надскладними погодними умовами.

Про це повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв.

За його даними, рух залізничного транспорту на ділянках області здійснювався за розкладом, аеропорт «Харків» працював згідно з графіком, так само без збоїв працював транспорт. Аварій на системах життєзабезпечення населення також не зареєстровано.

«Відповідно до попереджень Гідрометцентру, всі служби регіону були приведені у підвищену готовність, і на сьогоднішній день цей стан зберігається, - пояснив Володимир Фадєєв. – Головним завданням для дорожників наразі є забезпечення проїзду до лікувальних закладів. Усі служби надають необхідну допомогу у проїзді «швидкій допомозі». Важку техніку готові надати ГУ ДСНС України в Харківській області та військові частини».

Як повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, вночі з 18 на 19 січня та вранці рух транспорту в регіоні не припинявся, заторів на дорогах не зафіксовано. За його даними, дороги в області вночі розчищали 279 одиниць техніки та 316 робітників служби, наразі працюють 109 одиниць техніки та 147 чоловік.

«У межах доби температура коливалась від 4 градусів тепла до 7 морозу. У південній частині та центрі області при мінусовій температурі йшов мокрий сніг та дощ, тому поверхні доріг ми продовжували обробляти піщано-сольовою сумішшю. Проїзд на автомобільних дорогах державного і місцевого значення забезпечено. Від снігу очищені всі дороги державного значення, місцевого значення – 91%. За добу використано 66 т чистої солі, 1750 куб.м піщано-сольової суміші», - уточнив Сергій Пляка. 

Він додав, що наразі при розчищенні місцевої мережі доріг проводиться розширення проїжджої частини до 7 метрів.

«Хочу подякувати всім керівникам районів, які допомогли службі з технікою - всього нам було надано 114 додаткових одиниць. Особливо хочу відзначити співпрацю з главами адміністрацій Богодухівського, Великобурлуцького, Валківського, Дворічанського, Золочівського районів», - подякував за допомогу Сергій Пляка.

У зв’язку з тим, що покращення погодних умов найближчим часом не прогнозується, Служба автомобільних доріг області просить учасників дорожнього руху утриматись від поїздок територі'єю області та за її межами без зайвої необхідності.