Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота Громадської ради при ХОДА повинна бути чітко націлена на результат. Ігор Райнін

Робота Громадської ради при ХОДА повинна бути чітко націлена на результат. Ігор Райнін

Своє бачення співпраці між керівництвом області та представниками громадськості голова облдержадміністрації висловив 15 січня на робочій зустрічі з активом Громадської ради.

Головною темою для обговорення під час зустрічі стало вироблення чіткого алгоритму спільної роботи обласної адміністрації та Громадської ради.

«Я розраховую на активну і конструктивну позицію Ради, - підкреслив Ігор Райнін, звертаючись до присутніх на зустрічі. - Це - великий колегіальний орган, і нам, і суспільству важливо, щоб тут була спільна думка без деструктивних дискусій. Щоб дискусія приносила конкретний результат, а не перетворювалася на звичайний обмін думками. Я гарантую, що з боку обласної адміністрації буде абсолютно дружнє, професійне сприйняття всіх ідей, які несуть за собою механізм реалізації. Потрібно, щоб 2016-й рік був робочим для Громадської ради. Для мене це важливо. Як розвиватиметься ситуація, залежатиме від вас».

Свою націленість на результативну роботу підтвердили і члени Громадської ради.

«Я особисто дуже вітаю таку роботу, коли немає зайвих розмов, а є націленість на результат. Зараз вона є, - зазначив один з членів Ради Ігор Россоха. - Результат роботи в Харкові дуже непоганий з точки зору того, що у нас є нормальне життя, коли поруч йде війна. Це - результат всіх нас, і у величезній мірі - обласної адміністрації. Щоб життя ставало кращим, давайте далі працювати».

Голова обладміністрації зазначив, що до оновленого складу Громадської ради при ХОДА увійшли представники найрізноманітніших організацій.

«І це позитив, тому що поняття громадськості нікому не дозволено узурпувати. У нас більше 2000 громадських організацій, і з тими з них, які не увійшли до Громадської ради, ми теж будемо працювати й радитися», - сказав Ігор Райнін.

Голова Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, у свою чергу, поінформував, що з моменту створення організації (14 березня 2015 року) її робота була структурована. На даний момент у складі ради працюють 24 комітети та 7 робочих груп.

«Те, що наша зустріч проходить відразу після новорічних свят, є важливим показником - наскільки обласна адміністрація приділяє увагу роботі з громадськістю», - зазначив Олександр Родіонов.

До керівника ХОДА він звернувся з низкою пропозицій, у тому числі - про проведення спільної наради активу Громадської ради з директорами департаментів обладміністрації. Організувати таку нараду Ігор Райнін доручив заступнику голови ХОДА Михайлу Черняку.

Окремою темою для обговорення стало впровадження механізму громадської експертизи діяльності органів влади та антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів.

«Громадська експертиза проектів - це законодавча норма. Для того, щоб її втілити в життя, потрібна ваша активність і експертний підхід, - сказав Ігор Райнін. - Ми подивимося склад комітетів, бо експертизу повинен проводити спеціаліст».

Також керівник області повідомив, що в ХОДА в даний момент розробляється Програма розвитку громадянського суспільства і підкреслив необхідність активної участі громадських організацій у створенні цього документу.

«Ми пропонуватимемо обласній раді виділити на реалізацію цієї програми пристойне фінансування - не 100 тисяч, як це було минулого року. Думаю, що вже в березні її необхідно виносити на сесію обласної ради. Але без широкого громадського обговорення я дану програму вносити не буду. Ваша експертиза буде основною в цій програмі», - запевнив Ігор Райнін.

Від також зазначив, що курирувати процес створення програми буде Михайло Черняк.

Більше фото