Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував «Кубок Рубана»

У Харкові стартував «Кубок Рубана»

З 15 по 17 січня в харківській ШВСМ проходять щорічні Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана».

Цього року участь у турнірі беруть понад 150 спортсменів з Харківської, Львівської, Київської, Дніпропетровської та Одеської областей. Приїхали багато найсильніших лучників країни, адже попереду - чемпіонат України, а цей турнір - відмінний шанс до нього підготуватися в змагальному режимі.

Медалі на «Кубку Рубана» будуть розіграні в класичному луці серед дорослих та кадетів, а також у блочному луці серед дорослих спортсменів, як в особистих, так і командних змаганнях.

Під час урочистої церемонії відкриття всіх присутніх зі стартом змагань від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту Віталій Кириленко.

«Є види спорту, якими ми можемо пишатися, і стрільба з лука - один з них. Нам сьогодні є чим пишатися, і є, ким пишатися. У нас багато видатних спортсменів, і на честь одного з них - олімпійського чемпіона Віктора Рубана - в черговий раз проводимо цей турнір. Хочу побажати всім учасникам вдалого виступу на цих змаганнях, а нашим олімпійцям - успішного виступу на Олімпійських іграх», - зазначив Віталій Кириленко, а також вручив чемпіонці світу 2015 року харків'янці Олені Борисенко винагороду за високі успіхи, досягнуті в минулому році.

Сам же винуватець урочистостей - Віктор Рубан - за традицією участь у турнірі не бере та зараз зосереджений на підготовці до Олімпійських ігор, а також до ліцензійного турніру, який, у разі успіху, принесе Україні ще й командну ліцензію.
Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана» завершаться 17 січня розіграшем медалей в командній боротьбі.

Довідка. На честь перемоги харків'янина Віктора Рубана на Олімпійських іграх 2008 року в його рідному місті був заснований турнір, який вже протягом семи років збирає кращих лучників з усієї України.