Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Місто Чугуїв стало лідером зі створення ОСББ у регіоні

Місто Чугуїв стало лідером зі створення ОСББ у регіоні

Протягом 2015 року тут зареєстрували 11 нових об’єднань співвласників житла.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«На даний момент загальна кількість ОСББ в Чугуєві - 37. Цей показник - найбільший серед міст обласного значення, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Можна вважати, що підвищенню темпів роботи зі створення ОСББ сприяла участь ОСББ міста Чугуїв в проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ». У рамках зазначеного проекту у 2015 році було реалізовано низку енергоефективних заходів у чотирьох житлових будинках ОСББ міста на загальну суму 2,2 млн грн, з яких 50% - кошти Євросоюзу та ПРООН, 45% - кошти місцевого бюджету, 5% – власні кошти ОСББ».

Так, за інформацією заступника голови ХОДА, в рамках третьої фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в житлових будинках Чугуєва провели наступні роботи:

- у домах № 126 по вул. Харківській (ОСББ «Ельдорадо-126») та № 8 по вул. Чайковського (ОСББ «Чайка-8») - капітальний ремонт м’якої покрівлі;

- в житловому будинку № 165 по вул. Харківській (ОСББ «Ювілейний») - капітальний ремонт в під’їздах з використанням енергозберігаючих технологій (заміна вікон та дверей);

- у будинку № 14 по вул. Гвардійській (ОСББ «Наш дім») - капітальний ремонт покрівлі із застосуванням полівінілхлоридних мембран та утеплення фасаду.