Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили ініціювати перевірку компанії-забудовника та вирішити проблеми з опаленням

Євгенія Шахненка просили ініціювати перевірку компанії-забудовника та вирішити проблеми з опаленням

15 січня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Мешканці Харківщини, що прийшли на прийом, в основному, зверталися до Євгенія Шахненка за допомогою у вирішенні житлово-комунальних та соціально-побутових проблем.

Так, ініціативна група харків'ян знову підняла питання незавершеного будівництва багатоповерхового житлового будинку за адресою: вул. Перемоги, 61а.

Євгеній Шахненко зазначив, що процес будівництва цього будинку знаходиться на контролі обласної державної адміністрації. Також заступник голови ХОДА нагадав, що на початку грудня минулого року з питання довгобуду проводили технічну нараду за участю представників міської влади, технічних та комунальних служб міста. У засіданні брали участь керівники компанії-забудовника, головний архітектор області, керівник адміністрації Дзержинського району та ініціативна група інвесторів. У результаті сторони домовилися розробити чіткий графік завершення будівництва.

На прийомі у заступника голови ХОДА був присутній також представник генпідрядника, який запевнив, що на сьогодні зривів графіку виконання робіт немає, і за умови своєчасного надходження фінансів будинок буде зданий в строк. За даними генпідрядника, об'єкт буде готовий до Дня міста - 23 серпня 2016 року.

Тим не менш, громадяни, які звернулися за допомогою до Євгенія Шахненка, попросили його ініціювати прокурорську перевірку фінансової діяльності компанії-забудовника.

«ХОДА ініціює звернення до прокуратури Харківської області у зв'язку з фактами, які викладені в зверненні ініціативної групи, з проханням провести таку перевірку», - запевнив Євгеній Шахненко.

Також на особистому прийомі до заступника голови ХОДА звернувся мешканець села Мала Рогань і повідомив про свою незгоду з нарахуванням йому плати за спожитий газ. Євгеній Шахненко зазначив, що вже на початку майбутнього тижня на місці пройде нарада з даного питання за участю фахівців.

Ще одне питання підняла вимушена переселенка з Донецької області. Вона проживає в селі Куньє Ізюмського району і одна виховує трьох дітей. За її словами, місцева влада обіцяла родині допомогти дровами для опалення будинку ще до Нового року, але опалювати житло їй все ще нічим. Заступник керівника обладміністрації пообіцяв негайно вирішити це питання.

Всі мешканці Харківської області, що прийшли на прийом до Євгенія Шахненка, за необхідністю, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА. Вирішення питань, що вимагають більш детального розгляду, заступник голови облдержадміністрації взяв під особистий контроль.