Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На боротьбу з наслідками негоди в області мобілізовано всі служби

На боротьбу з наслідками негоди в області мобілізовано всі служби

За дорученням голови ХОДА Ігоря Райніна відбулося засідання оперативного штабу обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

Про результати засідання розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час прес-конференції за участю керівників служб, що відповідають за забезпечення безпечної життєдіяльності регіону в складних погодних умовах.

«Необхідність терміново скликати штаб виникла у зв'язку зі складними погодними умовами в нашому регіоні. Зокрема, за минулі дні в деяких районах області, наприклад, у Коломацькому та Краснокутському, випало до 70 см снігу. Згідно з прогнозами, погода буде погіршуватися: нас очікує різка зміна температури повітря, що супроводжуватиметься снігом і мокрим снігом, дощем. У результаті на дорогах утворюватиметься ожеледь, - пояснив Євгеній Шахненко. - У цей складний період голова обласної адміністрації Ігор Райнін особисто координує роботу всіх відповідальних за безпеку служб. Ми постійно перебуваємо в повній готовності».

Заступник голови ХОДА зазначив, що на даний момент усі служби області - ДСНС, «Обленерго», Служба автомобільних доріг - працюють злагоджено і ефективно.

«Активно ведеться робота в містах обласного підпорядкування та в місті Харкові. Крім того, ми вдячні підприємствам, особливо - сільгоспвиробникам області, які відгукуються на всі прохання допомогти з пальним і технікою для розчищення доріг у сільській місцевості», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також нагадав, що в умовах негоди всім потрібно пам'ятати про власну відповідальність за безпеку.

«Ми просимо і пішоходів, і водіїв, і керівників на виробництві дотримуватися всіх заходів безпеки, щоб уникнути нещасних випадків», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Більше фото