Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основна мета в 2016 році - досягнення миру в Україні. Президент

Основна мета в 2016 році - досягнення миру в Україні. Президент

Під час зустрічі з послами іноземних держав Петро Порошенко підбив підсумки подій та досягнень України в 2015 році та окреслив плани на поточний рік.

«Україна вистояла. Вже багато було зроблено, щоб вона стала кращою. Ми не змінимо цього шляху - занадто багато хороших українців пожертвували своїм життям для цього, і занадто багато бажання, сил та крові направлено на реалізацію проекту «Європейська Україна», - наголосив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що в минулому році Українська держава зробила значні кроки в реформуванні країни, в тому числі - запустила роботу Національного антикорупційного бюро та поліції, було стабілізовано макроекономічну ситуацію.
Глава держави підкреслив, що в 2016 році, так, як і у 2015, залишається багато викликів для України і всього світу - російська військова агресія проти Української держави, конфлікт у Сирії, триваюча міграційна криза в Європі, зростання загроз тероризму та економічної кризи. Президент подякував всім лідерам країн, які підтримували Україну, та наголосив, що основною метою 2016-го має стати досягнення миру в ній. «Маємо бути впевненими, що наші прагнення миру та справедливості не капітулюють перед силою, залякуваннями та в угоду компромісу задля економічного прагматизму», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави запевнив, що Україна залишається відданою виконанню Мінських домовленостей, на противагу Росії та наголосив на неприпустимості відкладання Кримського питання та важливості запуску міжнародного механізму для деокупації півострова.

Петро Порошенко наголосив, що 2016 рік буде визначальним. Зокрема, Президент подякував іноземним дипломатам за підтримку їх країн під час обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН.

Україна також очікує підтримки країн ЄС у питанні запровадження безвізового режиму для українців, зауважив Глава держави. Він наголосив, що Україна бачить своє майбутнє в об'єднаній Європі, однак приділяє велику увагу розвитку вигідної співпраці з багатьма країнами.

Петро Порошенко запросив іноземних представників та керівництво їх країн взяти участь у 2016 році у заходах до 75-х роковин трагедії «Бабиного Яру» та 30-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.