Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна СЕС впровадила щоденний моніторинг відвідування учнів у дитячих навчальних закладах регіону

Обласна СЕС впровадила щоденний моніторинг відвідування учнів у дитячих навчальних закладах регіону

Про ситуацію щодо захворюваності на грип та ОРВІ в регіоні 14 січня повідомили представники Департаменту охорони здоров'я ХОДА та ГУ ДержСЕС.

За інформацією спеціалістів, за перший тиждень нового року за медичною допомогою з приводу грипоподібних захворювань у Харківській області звернулися майже 14 тис. осіб, з початку цього тижня -  ще 3,5 тис. мешканців. Причому питома вага дітей в загальній структурі захворюваності складає 50%.

Проте, як запевнили фахівці, наразі говорити про епідемію грипу на території Харківщини немає підстав.

«У Харківській області є достатня кількість ліжок для надання допомоги (957), які в повній мірі на сьогодні задовольняють потреби в наданні спеціалізованої медичної допомоги населенню. Окрім того, нами розроблений комплексний план перепрофілізації ліжок на випадок епідемії», - зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.

Заступник начальника ГУ ДержСЕС у Харківській області Тетяна Тонкошкур зауважила, що в регіоні все ж спостерігається поступове наростання епідеміологічного процесу. Тому з початку цього тижня запроваджено щоденний моніторинг відвідування у дитячих навчальних закладах та дотримання температурного режиму.

«Обмежувальні заходи в дитячих організованих колективах не застосовуються, оскільки для цього немає підстав. Якщо буде необхідність, і 25-30% дітей будуть відсутні саме через  захворювання на грип, то навчальний процес призупиниться на два тижні», - повідомила  Тетяна Тонкошкур.

За даними моніторингу Департаменту охорони здоров'я ХОДА, з грипоподібними захворюваннями на інфекційні ліжка до ЦРЛ та обласних лікарень було госпіталізовано 1 тис. 248 пацієнтів. Вірус грипу був виявлений у 45 осіб, у 25 з них діагностували вірус типу А\H1N1 (або «свинячий» грип).