Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі служби Харківської області готові протистояти негоді

Усі служби Харківської області готові протистояти негоді

Про це повідомили керівники департаментів ХОДА та відповідних служб 8 січня під час засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Під час всеукраїнської наради, яка проходила в режимі відеозв’язку, про підготовку Харківської області до погіршення погодних умов розповіли керівники департаментів ХОДА, ДСНС, Служби автомобільних доріг та інших служб, відповідальних за безпеку в регіоні.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА Сергій Магдисюк, комунальні підприємства області стабільно працювали протягом пікових навантажень, що були викликані наднизькими температурами.

«Нам вдалося без перебоїв працювати навіть за температури мінус 24, за цей час жодна котельня області не вийшла з ладу, всі споживачі отримують тепло та воду, - підкреслив Сергій Магдисюк. -  Оскільки ми маємо штормове попередження на 8-9 січня, працюємо у посиленому режимі, всі комунальні підприємства готові до погіршення погодних умов».

Про роботу, яка проводиться для сталого енергопостачання в області, розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

«Наразі в Харківській області немає знеструмлених населених пунктів. Ми повністю контролюємо ситуацію. Співробітники ПАТ «Обленерго» готові до погіршення погодних умов та ліквідації наслідків стихії», - повідомив він.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг в Харківській області Євгена Зражевця, протягом останньої доби в регіоні розчистили 3,3 тис. км доріг.

«Дорожники спрацювали бездоганно. За цей час, незважаючи на погіршення погодних умов, на дорогах області не трапилося жодної ДТП, ми не отримали ні однієї скарги на стан дорожнього покриття. На відміну від сусідніх областей, на Харківщині не було ані повного, ані часткового обмеження руху по дорогах», - повідомив начальник служби.

Він наголосив - це вдалося зробити завдяки тому, що Служба автомобільних доріг заздалегідь приготувалася до погіршення погодних умов.

«Ми три дні готувалися зустріти негоду. Запаслися достатньою кількістю пального та вчасно вивели на найскладніші ділянки важку техніку, яка працювала всю ніч з 7 на 8 січня», - зазначив Євген Зражевець.

Загалом протягом доби на дорогах області працювало 238 одиниць техніки, серед них – 4 роторні машини. На спуски та підйоми висипали 1700 куб. м піщано-сольової суміші та 230 тон чистої солі.

«З вечора ми почали обробляти дороги піщано-сольовими сумішами, завдяки чому вдалося попередити ожеледицю», - пояснив Євген Зражевець.

За його словами, найбільший снігопад на Харківщині був у Валківському та Коломацькому районах, де випало до 70 см снігу. Саме тут, на спусках та підйомах, зосередили найбільшу кількість техніки.

Крім того, особливу увагу наразі приділяють найважливішим автошляхам: окружній дорозі, трасам Харків-Київ, Харків-Дніпропетровськ, Харків-Ізюм, автобусним маршрутам, в’їздам в райони.

За словами Євгена Зражевця, вдало спланувати роботу дорожникам вдалося завдяки тісній взаємодії з ДСНС та патрульною службою поліції.

«Зокрема, завдяки ДСНС вдалося перевезти важку техніку в ізюмському напрямі, де вона зараз перебуває в режимі чергування, робітники забезпечені всім необхідним», - зазначив начальник Служби автодоріг.

За його інформацією, найближчим часом очікується погіршення погодних умов: зниження температури до мінус 8-9 градусів, з неділі – снігопад.

«Але ми працюємо у відповідному режимі та не допустимо обмеження руху по автошляхах», - запевнив Євген Зражевець.