Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році в селі Борки Зміївського району почнуть будувати очисні споруди

У 2016 році в селі Борки Зміївського району почнуть будувати очисні споруди

5 січня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян у Зміївському районі.

Про будівництво очисних споруд в селі Борки Євгенія Шахненка попросила пенсіонерка, що мешкає в селі. Також жінка підняла питання сталого забезпечення питною водою населеного пункту.

«В селі немає очисних споруд, і більш ніж тисяча мешканців змушені скидати стоки в струмок», - розповіла пенсіонерка.  

Заступник голови ХОДА пообіцяв розібратися в питанні забезпечення села питною водою. Для цього, за його словами, потрібно передати резервну свердловину з балансу дослідного господарства «Борки» на баланс комунального підприємства, яке обслуговує населений пункт.

«Стосовно відсутності в Борках очисних споруд мушу сказати, що будівництво таких споруд за технологією «Біоплато» розпочнеться тут вже в цьому році. За дорученням голови ХОДА зведення цього об’єкту є одним з пріоритетних екопроектів Харківщини», - наголосив заступник голови ХОДА.

Також Євгеній Шахненко дав доручення Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА обстежити свердловину, з якої надходить вода в село, і зробити технічний висновок щодо системи водопостачання, яка вже відслужила свої строки.

Крім того, до Євгенія Шахненка звернулися мешканці гуртожитку у Змійові по вулиці Бутівська, 5. Мова йшла про передачу гуртожитку в комунальну власність Зміївської міської ради з комунальної власності Харківської обласної ради, а також про відновлення газопостачання.

Також до заступника керівника області звернулися з питання реконструкції колишньої школи-інтернату в Змієві під житловий будинок. За проектом, після реконструкції тут має бути 74 квартири, а на обліку для вселення перебуває 119 осіб.

Під час прийому громадяни отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА. Вирішення питань, які потребують поглибленого вивчення, Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.