Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині запровадять проект щодо працевлаштування малозабезпечених осіб та переселенців

На Харківщині запровадять проект щодо працевлаштування малозабезпечених осіб та переселенців

Про це йдеться в постанові Кабміну № 1154 від 2 грудня 2015 року.

«Погодитися з пропозицією Міністерства соціальної політики щодо реалізації з 1 липня 2016 р. по 31 грудня 2017 р. у Львівській, Полтавській та Харківській областях пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», - йдеться у постанові уряду.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився під час підготовки проекту закону про Державний бюджет України на відповідний рік Міністерству соціальної політики разом з Міністерством фінансів  передбачати видатки для надання учасникам пілотного проекту безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності.

Згідно з Порядком реалізації вказаного пілотного проекту, його учасниками є непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, та внутрішньо переміщені особи.

«З метою участі в пілотному проекті зазначені особи звертаються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної держадміністрації або виконавчого органу міської, районної у місті (у разі створення) ради за місцем фактичного проживання/перебування з відповідною заявою.

Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється державною службою зайнятості шляхом:

- сприяння працевлаштуванню, в тому числі - на нові робочі місця;

- надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності;

- пропонування участі в громадських роботах», - йдеться у постанові.