Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Барвінковому завершили будівництво мосту через річку Сухий Торець

У Барвінковому завершили будівництво мосту через річку Сухий Торець

В урочистому відкритті мосту, який з'єднує північну і південну частини міста, взяв участь заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Міст через річку Сухий Торець прийшов в аварійний стан торік - у зв'язку з активним використанням не тільки цивільним транспортом, а й військовою технікою, яка йшла в зону АТО через Барвінкове. Побудований в 1951 році і розрахований на вантажопідйомність в 5тонн міст не витримав таких навантажень. В результаті, 25 жовтня 2014 року експлуатація моста була заборонена.

Це ускладнило пересування як транспорту, так і пішоходів, які весь цей час користувалися тимчасовим мостом - недостатньо комфортним, особливо в зимову пору року.

Відкриття відновленого мосту відбулося напередодні Нового року, 30 грудня, і стало для жителів Барвінкового справжнім подарунком.

В ході заходу Марк Беккер привітав городян з цією подією, а також з наступаючими новорічними святами від імені голови ХОДА Ігоря Райніна.

«Цей міст має стратегічне значення для регіону, адже Барвінкове знаходиться на кордоні з зоною АТО. І, безумовно, він дуже важливий для жителів міста. Саме тому голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін доклав всіх зусиль до того, щоб кошти на будівництво моста - близько 15 млн грн - були виділені з обласного бюджету. Ігор Львович особисто контролював будівництво, завдяки чому нам вдалося завершити роботи практично за два місяці», - розповів Марк Беккер.

Протягом такого нетривалого часу була проведена колосальна робота. За місяць був повністю демонтований старий міст та проведено капітальний ремонт опор. У найкоротші терміни були виготовлені несучі металеві конструкції, проведено бетонування і армування рам. Крім того, будівельникам довелося перенести всі комунікації, які проходили по аварійному мосту - електричні мережі, газопровідні труби, кабелі «Укртелекому» та інші мережі.

Для того щоб виконати роботи в узгоджені терміни - до кінця року, - співробітники ТОВ «Стальконструкція» працювали у дві зміни.

«Ми дотримали слова - і завершили будівництво до 30 грудня, як і було обіцяно. На сьогодні всі будівельно-монтажні роботи виконані, - підкреслив Марк Беккер. - Згідно технології, необхідний час, щоб конструкція усталилася, і тоді по мосту можна буде пустити транспорт».

Новий міст довжиною більше 65 метрів на двох опорах побудований за технологією, розробленою ТОВ «Стальконструкція» та Харківським національним університетом міського господарства ім. А. Н. Бекетова. Розрахункове навантаження на міст становить: для колісної техніки - 40 тонн, для гусеничної - 60 тонн.

Про те, наскільки важливий міст для міста, розповів голова Барвінківської РДА Володимир Ромах.

«Річка Сухий торець розділяє Барвінкове на дві частини. Цей міст з'єднує південну і північну частини міста в центрі. Є додатковий міст, який знаходиться на відстані 4 кілометрів від центру в одній частині міста і в 7 кілометрах - в іншій. Тому їздити по цьому мосту було дуже незручно. Більш того, це ускладнювало своєчасний приїзд швидкої допомоги, поліції на місце виклику, - пояснив Володимир Ромах. - Тому ми щиро вдячні голові ХОДА Ігорю Райніну за виділені на будівництво кошти, а також його заступнику Марку Беккеру, який особисто контролював хід будівництва та дотримання термінів виконання робіт».