Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде реалізовано низку проектів з вивчення та популяризації англійської мови. Юлія Світлична

На Харківщині буде реалізовано низку проектів з вивчення та популяризації англійської мови. Юлія Світлична

Про це заступник голови ХОДА заявила під час презентації «Європейського центру іноземних мов голови Харківської обласної державної адміністрації».

Проект створений у зв'язку з тим, що 2016-й рік Президент України Петро Порошенко оголосив «Роком англійської мови в Україні», і реалізується за ініціативи голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна.

«Україна вибрала шлях євроінтеграції і, безумовно, коли ти знаєш іноземні мови, ти можеш спілкуватися з представниками різних держав, пізнавати щось нове, розширяти свій кругозір. Ще 10-20 років можна було похвалитися, що ти знаєш англійську мову, сьогодні це - необхідність», - зазначила Юлія Світлична.

Навчальний цикл проекту «Європейський центр іноземних мов голови Харківської обласної державної адміністрації» розрахований на представників різних категорій населення і приєднатися до нього може кожен бажаючий. Для цього потрібно заповнити аплікаційну форму на сайті http://www.eliteofthenation.org/, яка буде доступна з 1 січня 2016 року.

Першими учасниками проекту стали співробітники патрульної поліції Харкова. 25 грудня вони пройшли тестування рівня знань англійської мови. Залежно від результатів тесту, їх розподілять по групах. А для 14 учасників було проведено перше заняття.

Юлія Світлична привітала перших учасників проекту англійською мовою.

«За ініціативи Ігоря Райніна ми впроваджуємо такого роду соціальні та освітні проекти в Харківській області. Вони не вимагають змін на законодавчому рівні, але дозволяють нам йти вперед і показувати, як ми готові змінюватися і змінювати систему. Ви - обличчя реформи, ви - ті люди, на яких покладається багато надій і від яких чекають результату. Ви повинні показати, наскільки Україна може змінюватися», - зазначила Юлія Світлична.

За словами радника голови ХОДА, президента «Всеукраїнського Студентського братства «Еліта нації» Олексія Курцева, лекції в «Європейському центрі іноземних мов голови Харківської обласної державної адміністрації» будуть проводити не тільки харківські викладачі, а й іноземні.

«У нас будуть партнери - вищі навчальні заклади Європи. Планується проведення вебінарів, наприклад, з Польщею, Великобританією. Викладачі будуть виходити в скайп-конференції і проводити лекції, семінари, спілкуватися з учасниками проекту», - пояснив Олексій Курцев.

Проект «Європейський центр іноземних мов голови Харківської обласної державної адміністрації» реалізується на базі ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

«Я хотів би подякувати керівництву області за високу довіру і оцінку нашого університету в галузі навчання іноземними мовами. У нас дійсно є великий досвід, і голова ХОДА Ігор Райнін запропонував реалізовувати проект на базі нашого університету. Ми постараємося докласти всіх зусиль для того, щоб по закінченню курсу учасники проекту змогли вільно говорити англійською», - зазначив ректор ХНЕУ ім С. Кузнеця Володимир Пономаренко.

Юлія Світлична також повідомила, що у зв'язку з тим, що 2016 рік оголошено роком англійської мови, у Харківській області заплановано низку освітніх заходів.

«Будуть задіяні всі сфери. Ми надамо можливість дітям вивчати англійську мову, зокрема, в літніх таборах, охопимо виші і інші сфери. Сьогодні англійську вже вивчає поліція. Ми підемо далі, щоб кожен міг долучитися до навчання. Ми постараємося охопити всі можливі групи населення, починаючи від діток і закінчуючи представниками літнього покоління, які, можливо, захочуть долучитися до року англійської мови в Україні», - зазначила Юлія Світлична.