Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Як об’єднані громади протидіятимуть надзвичайним ситуаціям, обговорили під час вебінару

Як об’єднані громади протидіятимуть надзвичайним ситуаціям, обговорили під час вебінару

Організацію заходів цивільного захисту в умовах децентралізації та об’єднання громад обговорили під час скап-конференції за участю керівництва ДСНС України та територіальних підрозділів служби.

У конференції також взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства, керівники обласних Офісів реформ.

У своєму вступному слові перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький зауважив, що питання організації цивільного захисту і пожежної безпеки в рамках децентралізації та об’єднання громад є дуже гострими.

«У зв’язку з цим перед ДСНС стоять, передусім, завдання методичної допомоги громадам у організації місцевої добровільної пожежної охорони, розробка оптимальної чисельності служби цивільного захисту, яка повинна бути створена на рівні кожної об’єднаної громади з урахуванням їх техногенного навантаження, а також організація навчання серед населення щодо поведінки при виявленні загрози надзвичайної ситуації», - зазначив Олег Мельчуцький.

В ході семінару було презентовано пілотний проект щодо організації заходів цивільного захисту населення на регіональному рівні з урахуванням утворення об’єднаних територіальних громад на прикладі однієї з областей.

Також обговорювали питання взаємодії підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та підрозділів місцевої пожежної охорони на території майбутніх об’єднаних громад.