Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - один з найуспішніших регіонів 2015 року

Харківська область - один з найуспішніших регіонів 2015 року

Про те, що Харківщина входить до четвірки найбільш успішних регіонів країни, повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час засідання Кабінету Міністрів 23 грудня.

Він розповів про результати моніторингу та рейтингове оцінювання роботи обласних державних адміністрацій за результатами 9 місяців 2015 року.

«Ми оцінюємо регіони за кількома головними критеріями, серед яких - економічна ефективність, інвестиційний розвиток, фінансова самоздатність тощо. Найбільших успіхів в цьому році вдалося досягти Київській, Харківській, Дніпропетровській та Вінницькій областям. Важливо, що регіонам вдалося розвиватися в умовах зменшення енергетичної залежності та диверсифікації ринків енергоносіїв», - підкреслив міністр.

Він зазначив, що низка регіонів, в тому числі - Харківська область, вже ухвалили бюджети на наступний рік.

«Органи місцевого самоврядування почали приймати місцеві бюджети, не чекаючи на субвенції, які зараз розглядаються у Верховній Раді. Це говорить про те, що сьогодні вони почуваються впевнено, в тому числі, через успішне запровадження бюджетної децентралізації, завдяки якій місцеві бюджети в цьому році зросли на 43%», - наголосив Геннадій Зубко.

Він акцентував увагу на тому, що сьогодні місцеві адміністрації та органи місцевого самоврядування мають працювати у тісній співпраці.

«Тільки такий тандем виведе країну з кризи. Стабільність в регіонах - це запорука фінансової стабільності держави і перспектива її розвитку», - підкреслив Геннадій Зубко.