Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 620 мешканців Харківщини цьогоріч стали воїнами-контрактниками

Понад 620 мешканців Харківщини цьогоріч стали воїнами-контрактниками

Військкомати регіону на 125% виконали план з відбору контрактників.

На Харківщині офіцери районних військових комісаріатів 2015 рік завершують рекордними успіхами в роботі щодо відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом.

Так, понад 620 хлопців та дівчат у поточному році стали професійними військовослужбовцями. Ще 56 харків’ян збирають необхідні для свого добровільного призову документи і військовий однострій вони одягнуть вже у 2016 році.

«Згідно з планом-завданням, визначеним у Києві, в поточному році зі східного регіону до армії повинно було направити близько 500 осіб. Проте, продумана в районах інформаційно-патріотична робота з молоддю дозволила на 125% виконати регіональну планову потребу», - пояснив т.в.о.військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Микола Мосенцев.

До речі, 116 з усіх новобранців-контрактників – це дівчата. Останній показник також є абсолютно рекордним. Адже у попередні роки кількість призваних жінок коливалася у межах 20-40 осіб.

За словами командування Харківського обласного військового комісаріату, велику активність кандидати для  проходження військової служби за контрактом проявляли у жовтні-грудні. Причиною цьому стало впровадження саме в цей період року при військових вишах тримісячних офіцерських курсів з підготовки воїнів-контрактників, які мають базову вищу освіту. Таким чином, перспектива скоріше дослужитися до офіцерських зірок стала чи найголовнішим чинником вибору військової професії.

«Приблизно третина від усіх цьогорічних призовників-контрактників мають дипломи цивільних інститутів чи університетів. Останнє є ще одним рекордом, бо раніше мало хто з вищою освітою ставав до строю рядових захисників Вітчизни. Дві третини від усіх тих, хто на професійній основі захищатиме Вітчизну, залишиться на Харківщині, решта – служитимуть за межами області у частинах різних родів військ», -  додав полковник Микола Мосенцев.

 Наступного року робота щодо відбору громадян для проходження військової служби за контрактом буде пріоритетним завдянням для посадовців військкоматів, розташованих на Харківщині. Планується, що у 2016 році близько 800 мешканців східного регіону підуть до війська у статусі військовослужбовця-контрактника.