Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання гендерної рівності

У Харкові обговорили питання гендерної рівності

24 грудня відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми.

У заході взяли участь члени обласної координаційної ради, представники об’єднань профспілок та роботодавців області, служби зайнятості, служби у справах дітей, закладів соціального захисту дітей, громадських та благодійних організацій.

Як зазначила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, наразі прикладом для інших недержавних організацій в роботі з представлення різного спектру послуг знедоленим людям можуть стати громадський центр «Соціальний дім» та благодійний фонд «ДеПоль Україна».

«Саме їх досвід – застосування нових форм та методів роботи, можна вважати зразковим. Взагалі така активна робота громадський організацій в області може говорити про формування громадянського суспільства. Своєю роботою вони доповнюють ресурс державних закладів, в тому числі - залучають кошти міжнародних донорів та гранти», - відзначила Тетяна Бабенко.

Також на засіданні обласної координаційної ради дали доручення районним директорам соціальних служб для сім'ї та молоді направляти своїх спеціалістів для надання послуг деяким громадським організаціям, що опікуються проблемами дітей та людей, які потрапили в скрутні життєві умови. В той же час фахівці соціальних служб висловили бажання максимально розповсюджувати досвід громадських організацій, щоб держслужбовці могли пропонувати їх допомогу бездомним особам та громадянам, які зазнали жорстокого поводження в сім’ї.

Крім того, на засіданні розглянули питання співпраці державних та недержавних установ щодо вирішення питань збереження репродуктивного здоров’я молоді, організації соціальної роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.