Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на «Зимовий сонцеворот»

Харків’ян запрошують на «Зимовий сонцеворот»

Урочисте відкриття ХХ Різдвяного фестивалю дитячої творчості відбудеться 27 грудня о 17:00 в Обласному організаційно-методичному театрально-концертному центрі (вул. Сумська, 25).

Організатори фестивалю – Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Всеукраїнська координаційна Рада з питань дитячої народної хореографії.

Основна ідея фестивалю полягає в тому, що народне мистецтво поєднує в собі витоки рідної мови, її діалектику, звичаї, повір'я. Здобутки в дитячій народній творчості є невід'ємною складовою частиною культурних надбань нації. Фестиваль сприяє розвитку творчих можливостей дітей та юнацтва, вихованню молодого покоління в дусі пошанування і збереження національних традицій, повазі до культурних надбань українського народу, встановленню дружніх зв'язків між творчими колективами, виявленню кращих колективів та солістів Харківської області.

Участь у фестивальній програмі в цьому році візьмуть понад 1000 учасників дитячих творчих колективів з різних куточків Харківщини.

Довідка. Різдвяний фестиваль дитячої творчості «Зимовий сонцеворот» засновано у 1996 році за ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Ірини Кощавець.