Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлії Світличній подякували за сприяння у проведенні Всеукраїнського студентського форуму

Юлії Світличній подякували за сприяння у проведенні Всеукраїнського студентського форуму

Заступнику голови ХОДА вручили подяку від Української асоціації студентського самоврядування та Харківської обласної студентської ради.

Харківська обладміністрація продовжує підтримувати молодіжні та студентські ініціативи та розвивати сферу освіти й вищої науки в регіоні. Серед проектів, реалізованих цього року, – створення Харківського університетського консорціуму, що об’єднав усі ВНЗ області, та вузівського представництва кластеру «Агротехніка», яке сприятиме підвищенню кваліфікації студентів вишів сільськогосподарської спрямованості. Ще одним проектом, реалізованим за участю керівництва області для студентської молоді, стала «Школа лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна».

У низки проектів, спільно реалізованих студентами та ХОДА, - і проведення Всеукраїнського студентського форуму «Студентське самоврядування: проблеми та перспективи». Він проходив з 11 по 13 грудня на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. Організатори форуму – Українська асоціація студентського самоврядування та Харківська обласна студентська рада. Допомогу в підготовці та проведенні форуму студентським лідерам надала заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Захід зібрав представників всіх вищих навчальних закладів України. Участь у форумі взяли понад 150 керівників органів студентського самоврядування, обласних та міських студентських рад зі 120 вищих навчальних закладів України з більшості регіонів, у тому числі - з ВНЗ Донецька та Луганська, що тимчасово знаходяться в інших містах. Мета заходу - обмін досвідом у сфері студентського самоврядування, обговорення актуальних питань, що стосуються студентської молоді та потребують вирішення на державному рівні.
Під час форуму було проведено низку тренінгів та дискусій. У рамках заходу обговорювалися питання подальшого розвитку та організації роботи органів студентського самоврядування. По результатах форуму були підготовлені рекомендації Міністерству освіти і науки України щодо внесення змін до нормативних документів, які регламентують діяльність органів студентського самоврядування, в тому числі - організаційні та фінансові питання.