Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Печенігах вивчали польський досвід управління громадами

В Печенігах вивчали польський досвід управління громадами

Голови, секретарі та депутати місцевих рад Печенізького району, керівники відділів РДА, депутати районної ради та представники громадськості взяли участь у семінарі.

Під час інформаційно-роз'яснювального заходу обговорювалася реформа місцевого самоврядування та практичні аспекти об’єднання громад.

Семінар був організований Харківським регіональним Офісом з підтримки реформи місцевого самоврядування спільно з Печенізькою РДА та районною радою.

Зокрема, експерт Офісу реформ Віктор Нестеренко ознайомив присутніх з польським досвідом управління громадою. На його переконання, здобутки польських колег у цій сфері в  значній мірі можна використовувати і в рамках розвитку майбутньої Печенізької об’єднаної громади.

Керівник Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова підкреслила, що Печенізький район має значний потенціал, який в процесі об’єднання громад можна реалізувати найближчим часом.

«Сьогодні важливо провести попередню підготовчу роботу, сформувати модель управління майбутньої громади, мережі освітніх та медичних об’єктів. Також саме зараз потрібно думати про нові підходи у розвитку території», - зазначила Діана Баринова.  

Голова районної державної адміністрації Микола Шошин підкреслив, що  реформа відкриває нові можливості для Печенізької об’єднаної громади.

«Головне – особиста  ефективність кожного управлінця. Тоді і якість процесів буде іншою, починаючи зі збору податків і завершуючи роботою по залученню інвестицій», - зазначив керівник району.