Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийом робіт на перший фото-, відеоконкурс про волонтерський рух на Харківщині продовжено до 31 грудня

Прийом робіт на перший фото-, відеоконкурс про волонтерський рух на Харківщині продовжено до 31 грудня

Організатори конкурсу «Філософія серця. Почуття, що формують життя» розповіли про головні критерії відбору кращих робіт та презентували подарунки, які отримають переможці.

На прес-конференції, присвяченій проведенню конкурсу, було представлено журі, до складу якого увійшли: директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська, голова Харківського відділення Національної Спілки кінематографістів України Зоя Алфьорова, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області Євген Маслов, волонтер і громадський активіст Ігор Куліш, фотограф Михайло Кондаровіч, громадський активіст і журналіст Володимир Чистилін.

«Ми хочемо залучити якомога більше медійників, документалістів, журналістів та фотокореспондентів, які фіксують все, що відбувається у волонтерському русі. І чим більше буде таких робіт, тим більше людей побачать і зрозуміють масштабність волонтерського руху на Харківщині», - зазначила Вікторія Аннопольська.

За словами керівника проекту Марії Платонової, на даний момент організатори отримали 67 фото- і 21 відеороботу.

Головна вимога до робіт, за словами організаторів, - освітлення в них діяльності волонтерів в Харківській області.

«Незважаючи на те, що на конкурс приймаються роботи, які висвітлюють волонтерську діяльність тільки в Харківській області, ми отримуємо роботи з інших міст. Ми бачимо, що цей проект актуальний для всієї України, він не залишає байдужим мешканців Києва, Львова, Тернополя. Ми поки не можемо прийняти на цей конкурс роботи учасників з інших міст, але сподіваємося, що проект буде розвиватися і стане всеукраїнським», - зазначила Марія Платонова.

Одна з головних умов участі в проекті - заборона на зображення в кадрі військових при виконанні службових обов'язків і військової техніки.

«При цьому якість фотографії - не на першому місці. Головне - те, що за нею стоїть, то, що ми відчуваємо, коли говоримо про цінності, і про те, що зараз все робимо для того, щоб Україна була цілісною і незалежною країною», - зазначив Євген Маслов.

За словами Зої Алфьорової, фотографію журі оцінює за двома жанровим параметрами: фоторепортаж і портрет, відео роботи - за трьома параметрами: репортажний сюжет, відеокліп і короткометражне документальне кіно. По закінченню конкурсу фотороботи будуть виставлені на показ широкої громадськості в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок», а потім - і у великих містах Харківської області: Первомайську, Чугуєві, Ізюмі, Барвінковому та інших, а кращі відеороботи будуть транслюватися на регіональних телеканалах, зазначила Вікторія Аннопольська. Крім того, за її словами, для відеоматеріалів був збільшений хронометраж.

«У нас спочатку був обмежений хронометраж - 3 хвилини. Але коли почали надходити роботи, ми побачили серед них унікальні, які за хронометражем були більшими. Тому члени журі порадилися і вирішили збільшити хронометраж», - розповіла Вікторія Аннопольська.

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА також зазначила, що один учасник може подати на конкурс 5 робіт. Матеріали аматорів і професіоналів будуть оцінюватися окремо.

Переможці отримають призи: MacBook Pro, iphone-6s, відеокамеру.

Роботи приймаються до 31 грудня включно. Переможці будуть названі 20 січня на відкритті виставки фоторобіт.

Більше фото