Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщини буде впроваджено проект для ветеранів АТО з навчання та працевлаштування у сфері IT

На Харківщини буде впроваджено проект для ветеранів АТО з навчання та працевлаштування у сфері IT

Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

За її інформацією, у рамках проекту планується розробити та впровадити систему навчання, що дозволить ветеранам АТО адаптуватися до мирного життя, здобути затребувані на ринку праці професії у сфері інформаційних технологій, а також дістати додаткових конкурентних переваг при працевлаштуванні.

«У рамках проекту ветерани АТО освоять спеціальність «Тестування програмного забезпечення», також пройдуть навчання з 3D-моделювання та контент-менеджменту. Одним з ключових аспектів проекту є не просто навчання конкурентоспроможній і затребуваній спеціальності, але й реальне сприяння в працевлаштуванні. Окрім фахових занять, слухачів курсу також навчать, як складати резюме, проходити співбесіду, що дозволить більш впевнено себе відчувати під час пошуку роботи», - зазначила Юлія Світлична.

За її словами, проект «Формування сталої системи надання послуг з соціальної адаптації ветеранів АТО #ITRecruit будуть реалізовувати Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону облдержадміністрації спільно з Харківською обласною спілкою «Молодіжні ініціативи» та Харківським національним університетом радіоелектроніки. До імплементації проекту також планується залучати провідні харківські ІТ-компанії та громадські об’єднання.

Цей проект визначений одним з переможців конкурсу «Сприяння соціальній адаптації воїнів АТО», який проводився Міжнародним фондом «Відродження», та отримає грантову підтримку на його реалізацію.

«Орієнтовно проект стартуватиме з другої половини січня і триватиме півроку. На його реалізацію ми отримали фінансування у розмірі 145 тисяч гривень. Однак ми плануємо зробити його самодостатнім, щоб після закінчення грантової підтримки він міг реалізовуватися й надалі. Для цього ми плануємо залучати до реалізації проекту в якості партнерів представників соціально відповідального бізнесу, зокрема, ІТ-компанії», - зазначила заступник голови ХОДА.

Довідка. Випускниками першого етапу проекту #ITRecruit, що тривав з 10 вересня по 11 грудня 2015 року, став 21 демобілізований військовослужбовець, що брав участь у проведенні антитерористичної операції. Один учасник проекту вже працевлаштований, для інших до кінця року організовуються співбесіди в ІТ-компаніях.

Проект реалізувався на волонтерських засадах. Учасники проекту проходили навчання протягом 3 місяців, тричі на тиждень. Навчання проводили як викладачі університету радіоелектроніки, так і фахівці IT-компаній.