Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили роль районних ЗМІ у висвітленні подій на Донбасі

У ХОДА обговорили роль районних ЗМІ у висвітленні подій на Донбасі

18 грудня пройшла конференція для редакторів районних засобів масової інформації, на якій обговорили питання підготовки матеріалів патріотичного змісту в регіональній пресі.

Конференцію «Актуальні питання підготовки матеріалів патріотичного змісту районними ЗМІ» організував Департамент масових комунікацій ХОДА за участю Асоціації регіональних засобів масової інформації.

Відкриваючи роботу семінару, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська зазначила велике значення заходів, під час яких колеги можуть спілкуватися у форматі круглого столу і обмінюватися досвідом у вирішенні актуальних для суспільства питань.

«Через віддаленість районів не в усіх ЗМІ є можливість оперативно і в достатній кількості отримувати об'єктивну інформацію про події, які сьогодні відбуваються в нашій країні. Тому наша мета - забезпечити контакти районних ЗМІ з джерелами інформації, зокрема, з людьми, які працюють у зоні АТО, з переселенцями, - розповіла директор департаменту. - Спілкуючись безпосередньо з ними, районні ЗМІ зможуть об'єктивно та достовірно висвітлювати такі важливі для нашої країни теми антитерористичної операції і внутрішньо переміщених осіб».

Також Вікторія Аннопольська підкреслила необхідність дотримуватися журналістських стандартів при висвітленні соціально важливих тем.

«Враховуючи непростий час, засоби масової інформації повинні усвідомлювати свою відповідальність за правдивість інформації, яку вони подають, - пояснила Вікторія Аннопольська. - У той же час мешканці Харківської області, як і всі наші співвітчизники, повинні більше знати про героїв, які відстоюють рубежі нашої незалежності».

Про висвітлення в ЗМІ антитерористичної операції учасникам конференції розповів офіцер прес-служби штабу АТО Національної гвардії України Олексій Лебідь.

Він зупинився на розробці матеріалів про бійців, які пройшли АТО, а також наголосив на необхідності висвітлювати не тільки бойові дії, а й побут військовослужбовців на фронті. Олексій Лебідь роз'яснив представникам ЗМІ, як співпрацювати безпосередньо з військовими підрозділами, щоб отримувати найсвіжішу та достовірну інформацію.

Також в рамках конференції пройшов тренінг на тему висвітлення в ЗМІ проблем переселенців. Своїм досвідом роботи в цій сфері поділилася засновник волонтерської організації «Станція Харків» Юлія Піменова.

Крім того, учасники конференції обговорили актуальні питання щодо процесу роздержавлення комунальних засобів масової інформації.

Більше фото