Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переселенці на Харківщині отримали гранти від ПРООН на відкриття власного бізнесу

Переселенці на Харківщині отримали гранти від ПРООН на відкриття власного бізнесу

Про це повідомляють у Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА.

У департаменті відбулося засідання Оціночного комітету з розгляду заявок, що надійшли на 3-й (останній) раунд конкурсу «Програма малих грантів ПРООН: підтримка підприємництва серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення Донецької та Луганської областей».

За результатами обговорення та на підставі встановленого рейтингу заявок Оціночний комітет ухвалив рішення рекомендувати присудити гранти 12 заявникам – на загальну суму в 1 млн 110 тис. грн.

Таким чином, з урахуванням результатів попередніх раундів, Програмою розвитку ООН в Україні виділено майже 3 млн грн у вигляді 25 малих грантів для розвитку підприємництва серед внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території Харківській області. При цьому в рамках реалізації бізнес-проектів планується створення нових робочих місць як для переселенців, так і для мешканців Харківщини.

Довідка. Програма малих грантів для започаткування або відновлення підприємницької діяльності здійснюється в межах реалізації Проектів «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», що впроваджуються ПРООН за фінансової підтримки уряду Японії і в партнерстві з урядом України, регіональною та місцевою владою.

На Харківщині сприяння Програмі надає Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації та Харківський обласний центр зайнятості.

Програму малих грантів для започаткування або відновлення підприємницької діяльності адмініструє благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» у партнерстві з благодійним фондом «Горєніє» та «Всеукраїнською організацією зі справ вимушених переселенців».