Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Великі забудовники введуть в експлуатацію усі заплановані в цьому році об’єкти

Великі забудовники введуть в експлуатацію усі заплановані в цьому році об’єкти

Про це йшлося 18 грудня на селекторній нараді щодо підсумків введення житла в експлуатацію за участю заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Зокрема, Євгеній Шахненко відзначив роботу великих забудовників Харківщини, таких як «Трест «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», «Куряжський домобудівний комбінат». За словами керівників будівельних організацій, до кінця цього року усі планові об’єкти будуть введені в експлуатацію.

«Це наші флагмани житлового будівництва, дякую за плідну співпрацю і бажаю, щоб у наступному році ви також реалізували свої плани. Наприклад, трест «Житлобуд-1» планує досягти показників у 100 тисяч кв. м. житла», - відзначив заступник голови ХОДА.

Так, за даними Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, у 2015 році на території області було заплановано ввести в експлуатацію 290,0 тис. кв. м житла, у тому числі: 150,0 тис. кв. м - багатоквартирного житла, 140,0 тис. кв. м – індивідуального житла та об’єктів реконструкції. Станом на 16 грудня введено в експлуатацію 254,9 тис. кв. м , що складає 88,0%, в тому числі 13,0 тис. кв. м об’єктів реконструкції.

«Після проведеного ретельного аналізу ситуації, яка склалася, за умови, якщо темпи роботи не знизяться – за підсумками року на території області може бути введено 321,0 тис. кв.м житла, - заявив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. - З метою виконання планових показників забудовникам, які ставлять під загрозу введення об'єктів і тим самим створюють соціальну напругу серед інвесторів, слід негайно активізувати роботу, вишукати можливості для виконання своїх договірних зобов'язань».