Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Очисні споруди Первомайського обладнали новою системою електропостачання

Очисні споруди Первомайського обладнали новою системою електропостачання

Як повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, перший етап реконструкції комплексу очисних споруд Первомайського буде закінчено до кінця тижня.

На першому етапі реконструкції була модернізована система електропостачання комплексу, яка через зношеність постійно виходила з ладу, через що очисні споруди зупиняли роботу.

«Очисні споруди Первомайського багато років перебували в критичному стані і несли загрозу екологічній ситуації в місті та районі в цілому, - зазначив Сергій Магдисюк. - Голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін взяв це питання під особистий контроль. Йому вдалося домогтися виділення коштів на реконструкцію об'єкта з Державного фонду регіонального розвитку. У 2015 році ми отримали на об'єкт 22 млн грн. Ще близько 2 млн грн на реконструкцію ми спрямували з обласного бюджету».

За інформацією Сергія Магдисюка, в ході реконструкції системи електропостачання, яка почалася у вересні поточного року, на об'єкті проклали 12 тис. м кабелю, встановили дві нові трансформаторні підстанції. Одна з них отримує електрику від заводу «Хімпром», інша - від місцевої овочевої фабрики.

«Забезпечивши два незалежні джерела електропостачання для очисних споруд, ми гарантували стабільність роботи об'єкта, а головне - його безпечність для мешканців району», - підкреслив Сергій Магдисюк.