Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині заплановано проведення капремонтів у будинках-інтернатах

На Харківщині заплановано проведення капремонтів у будинках-інтернатах

У Комплексній програмі соціального захисту населення області на 2016-2020 рр. передбачено виділення 15 млн грн на ремонтні роботи у будинках-інтернатах системи соцзахисту населення.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, за попередніми підрахунками, орієнтовна потреба 18 будинків-інтернатів у додаткових коштах на зміцнення матеріально-технічної бази та приведення її у відповідність до нормативних показників складає 61,7 млн грн.

За його словами, проведення капітальних ремонтів (реконструкцій) забезпечить належне та максимально безпечне функціонування 18 інтернатних установ області.

«Нагадаю, що ми повинні забезпечити комфортними умовами проживання одиноких осіб похилого віку та інвалідів, що потребують постійного стороннього догляду, у тому числі громадян, переселених з соціальних закладів, розташованих в зоні АТО», - зазначив Юрій Шпарага.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, першочергово потребують проведення капітальних ремонтів: житлові корпуси Харківського геріатричного пансіонату (понад 6 млн грн), де проживає близько 300 людей із статусами ветерана праці та війни; Липецький психоневрологічний інтернат - реконструкція каналізаційної мережі з установкою  системи біологічної очистки стічних вод (5,3 млн.грн), Вовчанський геріатричний, Вовчанський спеціальний, Хорошевський будинки-інтернати - утеплення фасадів житлових корпусів (7 млн грн).