Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансування сфери спорту в 2016 році буде збільшено. Ігор Райнін

Фінансування сфери спорту в 2016 році буде збільшено. Ігор Райнін

Про це голова ХОДА повідомив в інтерв'ю телеканалу «News One».

Відповідаючи на питання щодо підтримки спорту в Харківській області, керівник облдержадміністрації зазначив: у 2015 році фінансування цієї сфери з бюджету регіону збільшили в 8 разів. І це не межа.

«В області діє спеціальна програма розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У 2016 році ми плануємо ще збільшити фінансування спорту. З середини 2016 року в Харківській області будуть діяти програми підтримки юних спортсменів», - сказав Ігор Райнін.

Він також нагадав, що 2016-й - рік Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, а це означає, що особлива підтримка знадобиться тим харківським спортсменам, які вже отримали та ще отримають олімпійські ліцензії.

«Ми всіма можливими шляхами підтримуємо наших олімпійців і тих, хто може ними стати. Це і матеріально-технічна, і моральна підтримка. Спорт - це великий труд, і українські спортсмени - великі патріоти. Багатьом з них сьогодні пропонують вигідні умови за кордоном, у тому числі й у Росії, але більшість відмовляється та виступає за Україну. Ми робимо все, щоб українські, харківські спортсмени відчували себе захищеними і в хвилини перемог, і в не дуже вдалі моменти. Ми завжди будемо поруч, вони про це знають, і в нас дуже партнерські відносини», - підкреслив голова ХОДА.