Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного року інваліди з дитинства зможуть відпочити в санаторіях Харківщини

Наступного року інваліди з дитинства зможуть відпочити в санаторіях Харківщини

На засіданні позачергової ІІ сесії Харківської облради депутати затвердили Комплексну програму соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 рр.

Зокрема, за інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, Програмою передбачено виділення 12 млн грн на путівки для санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства у закладах Харківщини.

Він нагадав, що Департамент соціального захисту населення ХОДА в цьому році вийшов з ініціативою щодо включення цього пункту до Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки до депутатів облради. 

«На сьогодні, відповідно до чинного законодавства, інваліди забезпечуються путівками, які закуповуються за рахунок коштів, передбачених Мінсоцполітики, але протягом останніх семи років путівки для забезпечення інвалідів санаторно-курортним лікуванням у місцевих санаторіях до області не надходили», - говорить Юрій Шпарага.

В департаменті підкреслили, що придбання путівок для забезпечення інвалідів санаторно-курортним лікуванням дозволить щороку оздоровлювати близько 2 тисяч інвалідів загального захворювання та з дитинства в рекомендованих місцевих санаторіях.

«На обліку в органах соціального захисту населення для забезпечення санаторно-курортним лікуванням перебуває більше ніж 10 тисяч інвалідів. За станом здоров’я багатьом з них важко долати великі відстані транспортними засобами, а також шкодить здоров’ю зміна кліматичної зони, тому більшостості рекомендовано санаторно-курортне лікування у місцевих санаторіях», - пояснили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА. 

Фото пленарного засідання II позачергової сесії Харківської обласної ради VII скликання