Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З обласного бюджету спрямують 5,5 млн грн на будівництво соціальних об’єктів в районах

З обласного бюджету спрямують 5,5 млн грн на будівництво соціальних об’єктів в районах

Відповідне рішення депутати Харківської обласної ради прийняли на позачерговій сесії 17 грудня, ухваливши зміни до обласного бюджету 2015 року.

«За рахунок перевиконання доходів та нерозподілених коштів загального фонду обласного бюджету ми змогли спрямувати кошти на співфінансування будівництва низки важливих соціальних об’єктів, які фінансуються з державного бюджету, а також за рахунок міжнародних грантів. Це дозволить нам в повному обсязі засвоїти кошти, які були залучені на розвиток області», - розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Ткачук.

Зокрема, було прийняте рішення про надання субвенції бюджету Барвінківського району на співфінансування капітального ремонту будівлі для проживання внутрішньо переміщених осіб в місті Барвінкове. Для цього з обласного бюджету виділили 212 тис. грн.

Як пояснив голова Барвінківської РДА Володимир Ромах, капітальний ремонт будинку для переселенців виконувався за рахунок коштів Програми Розвитку ООН, обов’язковою умовою участі в якій є співфінансування проекту з місцевих бюджетів.

«Від ПРООН ми отримали на цей об’єкт 1,5 млн грн і тепер, завдяки виділенню коштів з обласного бюджету, нарешті, можемо виконати умови участі в гранті», - зазначив Володимир Ромах.

Кошти обласного бюджету будуть спрямовані на завершення робіт, які сьогодні перебувають на завершальній стадії. В будинку провели капітальний ремонт, змінили планування, відремонтували покрівлю, встановили вікна, утеплили фасади, замінили всі внутрішні комунікації.

«Будинок розрахований на 32 людини. Сьогодні в районі зареєстровано більше 6 тисяч переселенців, але після нормалізації ситуації на Донбасі вони стали повертатися додому. Втім, в районі ще досить багато переселенців, і, впевнений, цей будинок буде затребуваний», - розповів Володимир Ромах.

Також завдяки перевиконанню дохідної частини обласного бюджету депутати прийняли рішення спрямувати кошти - більше 5 млн грн - на співфінансування об’єктів соціально-економічного значення в різних районах, які у 2015 році фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку.

Зокрема, на газопостачання сіл Чорноглазівка, Жовтневе та Карасівка Золочівського району спрямували 770 тис. грн. На будівництво водопровідної мережі в селах Тарасівка та Червоний степ Сахновщинського району – 1 млн 169 тис. грн. На технічне переоснащення системи теплопостачання з установкою модульних котелень на твердому паливі в селищі Чкалівське Чугуївського району – майже 1,5 млн грн. На реконструкцію електропостачання комплексу очисних споруд міста Первомайський – 1 млн 875 тис. грн.

Крім того, рішенням обласної ради до спеціального фонду обласного бюджету були прийняті субвенції з районних бюджетів - також на співфінансування об’єктів по Державному фонду регіонального розвитку - на загальну суму 3 млн 216 тис. грн.

«Оскільки замовником робіт на цих об’єктах є Департамент капітального будівництва ХОДА, райони передають субвенції до обласного бюджету - щоб департамент міг спрямувати кошти на виконання відповідних робіт. Кожен район передає субвенції виключно для будівництва власних об’єктів», - підкреслив Сергій Ткачук.

Фото пленарного засідання II позачергової сесії Харківської обласної ради VII скликання