Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили вирішити земельні питання та допомогти в підвищенні орендної плати за паї

Марка Беккера просили вирішити земельні питання та допомогти в підвищенні орендної плати за паї

16 грудня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Одне з питань, з яким звернулися мешканці  Близнюківського району, стосувалося підняття орендної плати за землю. За словами заявників, пайщики отримують від орендаря надто мізерну плату, яка до того ж нижча за встановлену законом, і вже декілька років не можуть вирішити це питання.

«У нас більше 5 років відбувається казна-що з землею. Договори оформлені з великими порушеннями. Люди отримують 798 гривень за 6,6 га! Ну, це мислимо? Ми зверталися й до орендаря, і до керівництва району, і до правоохоронних органів - немає жодної інстанції, де ми не просили допомоги. Ми вас просимо втрутитися в це питання», - розповів заявник.

Марк Беккер зазначив, що разом зі спеціалістами розбереться в цій проблемі.

«Однак ви всі повинні розуміти, що всі договірні відносини розриваються або за згодою сторін, або через суди. І правильно ви йдете цим шляхом. Інше питання, що процес не дійшов до логічного завершення. Ми намагатимемося розібратися», - зазначив заступник голови ХОДА.

Ще одне питання стосувалося оформлення права власності на земельну ділянку.

«Ми звернулися з цього питання до відповідного органу, але нам там відмовили, не пояснюючи причин. Ділянки, які знаходяться поряд, люди вже давно приватизували, а ми не можемо. Ми  - пенсіонери, і хочемо користуватися землею безкоштовно», - зазначила заявниця.

Як пояснили фахівці обласного управління Держгеокадастра, плата за землю з пенсіонерів, незалежно від того - чи є ділянка у власності або в користуванні, не утримується.

«Земельна ділянка знаходиться поряд з водним об’єктом, але треба з’ясувати, наскільки близько. У прибережній смузі ви не можете приватизувати ділянку. Ми піднімемо всі документи, з’ясуємо обставини справи і вам повідомимо», - зазначив Марк Беккер.

Також декілька питань стосувалися проблем з оформленням права власності на земельні ділянки в садових товариствах. Один із заявників повідомив, що не може оформити ділянку на 6 соток вже декілька років через непорозуміння з головою товариства.

Також один з заявників звернувся до заступника голови ХОДА з пропозицією реформування авіаційного сектору. Марк Беккер зазначив, що керівництво ХОДА зацікавлено у конструктивних пропозиціях і порадив автору викласти ідею у проект, тоді спеціалісти профільного департаменту ХОДА зможуть його проаналізувати і винести вердикт.

Усі мешканці Харківської області, що прийшли на прийом Марка Беккера, за необхідністю, отримали консультації фахівців профільних департаментів ХОДА. Рішення питань, які були підняті в ході прийому, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.