Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Систему державного управління потрібно змінювати. Ігор Райнін

Систему державного управління потрібно змінювати. Ігор Райнін

В інтерв'ю телеканалу «News One» голова облдержадміністрації висловив свою думку про Закон про державну службу, прийнятий у другому читанні Верховною Радою України.

«Я однозначно за те, щоб змінювати систему державного управління, і вже близько 10 років про це кажу, - підкреслив Ігор Райнін. - Звичайно ж, потрібно розділяти політичні та адміністративні посади. Цей закон оцінюю, як позитивний, але такий, що вимагає ще внесення поправок, тому що на сьогодні реалізувати його буде складно, і про це потрібно відверто говорити».

Зокрема, голова ХОДА зазначив, що багато питань викликає система визначення статусу держслужбовців за категоріями.

«Якщо до цього закону не внести необхідних поправок, він не буде працювати. Наприклад, не так давно прийняли закон, який передбачає поіменне голосування у місцевих радах, причому не уточнили, - в яких. В місцевих радах усіх рівнів. В Харківській області - а це не найменша і досить сучасна область - у районних та сільських радах не існує електронної системи поіменного голосування. Безумовно, законодавець, приймаючи такі законні акти, повинен розуміти, як це буде реалізовуватися, тому що сьогодні передбачається, що секретар переписуватиме всі прізвища людей, які підняли руки при голосуванні за те чи інше рішення. Це перетворюється на певну нісенітницю. Хоча, безумовно, виборці повинні знати позицію того депутата, якого вони обрали. Інша справа, що потрібно підготуватися, а потім приймати закони і їх реалізовувати, а не навпаки», - пояснив Ігор Райнін.