Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більш ніж 90% закладів охорони здоров’я області забезпечені вільним доступом для інвалідів

Більш ніж 90% закладів охорони здоров’я області забезпечені вільним доступом для інвалідів

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

11 грудня пройшло засідання обласного Комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У ході засідання заступник голови комітету, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура звернула увагу на те, що основною метою державної політики щодо осіб з обмеженими фізичними можливостями є не допомога інвалідам, а забезпечення рівних з іншими громадянами можливостей в реалізації прав і свобод.

«Необхідно посилити увагу до розв’язання актуальних проблем осіб з інвалідністю, усунення яких повинно стати одним з пріоритетних напрямів роботи як місцевих державних адміністрацій, так і органів місцевого самоврядування та громадських об’єднань», - зауважила Тетяна Печура.

За даними департаменту, для інвалідів цього року повністю забезпечені вільним доступом 96% будівель закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та 94% будівель закладів охорони здоров’я Харківської міської ради.

Крім того, темою для обговорення стали проблеми в забезпеченні безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до підрозділів центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, до складу яких входять як структурні підрозділи, амбулаторії загальної практики сімейної медицини, медичні пункти та медичні кабінети. Зазначено, що 32 таких центри створено в області протягом останніх років в процесі реалізації реформи медичного обслуговування, в рамках якої в Україні проводиться модернізація мережі закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну допомогу.

Також було заслухано питання: «Про стан доступності об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та роботу Куп’янського районного та Куп’янського міського  комітетів із забезпечення  доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури».

Останнім питанням порядку денного стало затвердження плану роботи обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на 2016 рік.