Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області реалізують 12 мікропроектів для покращення умов життя переселенців

В Харківській області реалізують 12 мікропроектів для покращення умов життя переселенців

Про це 7 грудня повідомив голова ХОДА Ігор Райнін під час урочистого підписання угоди про співробітництво між Харківщиною та Українським фондом соціальних інвестицій.

Підписанти підкреслили, що наразі мова йде про впровадження першої фази проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури «УФСІ V», що фінансується за підтримки уряду Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

Також було наголошено, що реалізація угоди передбачає відновлення житлових будівель для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб. Для цих цілей будуть відремонтовані об’єкти соціальної інфраструктури, заклади медичного обслуговування, виховання та навчання дітей, а також соціальні заклади для особливо вразливих груп населення, переміщеного з окупованих територій.

Як зазначив Ігор Райнін, в Харківській області на сьогодні зареєстровано 205 тисяч тимчасово переміщених осіб, а це близько 10 % від усіх переселенців, які покинули окуповані території Донецької та Луганської областей.

«У першій фазі проекту (це поліпшення побуту і життя тимчасово переміщених осіб) планується реалізувати 12 мікропроектів у районах і містах Харківської області на загальну суму 60 млн грн. Передбачається ремонт та поліпшення умов життя переселенців. Зокрема, планується ремонт 6 житлових приміщень, 4 шкіл та 2 дитячих садків», - уточнив Ігор Райнін.

Крім того, голова ХОДА зазначив, що протягом місяця учасники програми повинні підготувати документацію по мікропроектах і передати її до Українського фонду соціальних інвестицій. Співробітники фонду проведуть усі необхідні експертизи проектів та після затвердження перейдуть до їх реалізації.

«Якщо якийсь проект не буде затверджено, то з резервного списку буде поданий наступний. Але я чітко попередив голів районних адміністрацій і голів районних рад, щоб вони поставилися до цього вкрай відповідально», - зазначив Ігор Райнін.

Допомогу від впровадження зазначених мікропроектів у Харківській області отримають приблизно 18 тисяч осіб, а прогнозна кількість місць для проживання становитиме 445.

Більше фото