Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучниці здобули «золото» Кубку України

Харківські лучниці здобули «золото» Кубку України

Кубок України зі стрільби з луку у приміщенні пройшов у Львові.

Участь в змаганнях взяли 12 команд з 8 областей України. Харківщину представляли дві команди, а найкраще виступили жінки, здобувши «золото» в командній першості та «срібло» в особистій.

Жіноча половина команди «Харківська область -2», до складу якої увійшли Софія Тулькіна, Рима Гараммова та Анастасія Макарова, стала переможцем Кубку. В чвертьфіналі харківські лучниці перемогли команду Сумської області 6:0, потім з рахунком 5:3 здолали суперниць з команди «Львівська область-1», а у фіналі з таким же рахунком перемогли і команду «Львівська область-2».

В свою чергу, перша команда Харківської області, у складі якої виступали Дар'я Павліченко, Катерина Мазорчук та Тетяна Бережна, зупинилася в кроці від нагород, програвши в поєдинку за третє місце суперницям з команди «Львівська область-1».

В особистій першості серед жінок харків’янка Тетяна Бережна виборола «срібло» Кубку, програвши у фіналі суперниці з Херсонської області Анастасії Павловій з рахунком 6:2.

В змаганнях серед чоловіків харківським лучникам посісти призові місця на Кубку України не вдалося. Найбільш близьким до цього був Артем Ткач, але поступився з рахунком 0:6 в поєдинку за третє місце Івану Кожокарю з Чернівецької області.

В загальнокомандному заліку «Харківська область-1» посіла друге місце, перемога дісталася лучникам з команди «Львівська область-2», третє місце посіли спортсмени Чернівецької області.

За підсумками Кубку буде сформована збірна України для участі в чемпіонаті світу в приміщенні, який на початку березня 2016 року відбудеться в Туреччині.