Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

USAID передало харківським рятувальникам 30 апаратів для захисту очей та органів дихання

USAID передало харківським рятувальникам 30 апаратів для захисту очей та органів дихання

У врученні благодійної допомоги Головному управлінню ДСНС України в Харківській області взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Вона зазначила, що Україну на міжнародній арені підтримує велика кількість держав, у тому числі й США. Зокрема проект «Підвищення рівня безпеки населення і обізнаності громадян» є одним із декількох, що реалізує в Харківській області Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Заступник голови ХОДА від імені глави області Ігоря Райніна подякувала представникам Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові за надане обладнання, а також висловила подяку рятувальникам за їх важливу й важку працю.

«Ми з вами неодноразово були свідками того, скільки життів зможуть врятувати ці відважні люди. Однозначно для того, щоб працювати та відважно вступати в боротьбу зі стихіями, їм потрібно обладнання. В Україні сьогодні існує дефіцит як обладнання, так і комплектуючих до нього, тому дані апарати, надані Регіональної місією Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусії та Молдові, були дуже необхідні службі з надзвичайних ситуацій. Вони врятують не одне життя», - зазначила Юлія Світлична.

Начальник управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв розповів, що харківським рятувальникам передали 30 апаратів на стислому повітрі для захисту органів дихання та зору при роботі в непридатному для дихання середовищі. Нове пожежно-рятувальне обладнання набагато досконаліше за те, що випускали в Луганську. Однак навіть такого недосконалого обладнання рятувальники не отримували останні 2 роки через початок бойових дій.

«У нас гостра нестача такого обладнання. Наприклад, якщо в Харківській області понад 2000 рятувальників і на озброєнні перебуває близько 640 апаратів такого типу, то вже 340 із них необхідно списувати. Усе тримається на вмілих руках наших майстрів, які ремонтують і приводять в робочий стан ці апарати. Здавалося б, 30 апаратів, начебто, й невелика частина необхідного для нас, але тим не менш, це перший і вагомий крок. Я вірю, що надалі ми будемо отримувати великі партії та як можна частіше», - зазначив Олександр Волобуєв.

За словами заступника директора Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Джона Пеннела, агентство планує розширювати партнерство з Харківською областю, спрямоване на розвиток потенціалу місцевих органів влади в заходах з інформування громадян щодо дій у надзвичайних ситуаціях та забезпечення безпеки населення.

«USAID приємно робити цей внесок і бути в партнерстві з Харківською адміністрацією в цих заходах. Ці 30 автономних апаратів забезпечення дихання, які ми передаємо обласному управлінню ДСНС, збережуть життя, - зазначив Джон Пеннел. - Місцеві органи влади роблять важливу роботу для забезпечення лідерських позицій Харківщини в проведенні реформ. Ми й надалі будемо поруч із нашими харківськими партнерами, щоб забезпечити подальшу потужну позицію цього регіону в якості зразка для громад по всій Україні».

Під час заходу відбулося урочисте підписання акту прийому-передачі матеріально технічних засобів представниками Агентства США з міжнародного розвитку та Головного управління ДСНС в Харківській області.

Також Юлія Світлична вручила Джону Пеннелу Подяку голови ХОДА та пам'ятний подарунок - книгу про Харківську область.

Заступник голови обладміністрації зазначила, що з американськими партнерами є багато потенційних можливостей для співпраці.

«Харківська обласна державна адміністрація буде всіляко сприяти в реалізації нових проектів на території Харківщини. Я сподіваюся, що наші міжнародні партнери надаватимуть нам таку ж довіру і допомогу, а наша співпраця буде тільки поглиблюватися», - зазначила Юлія Світлична.