Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У мисливських господарствах регіону вживаються протиепізоотичні заходи

У мисливських господарствах регіону вживаються протиепізоотичні заходи

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«На території Харківської області проходять заходи щодо недопущення занесення та розповсюдження збудника африканської чуми свиней та сказу серед диких тварин, - розповів Євгеній Шахненко. - Для забезпечення виконання розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини Харківської області «Щодо досліджень диких кабанів на африканську чуму свиней в угіддях Харківської області» в сезоні полювання 2015-2016 років Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства було видано 40 дозволів і 212 бланків актів вибіркового діагностичного відстрілу кабана та 456 ліцензій на добування кабана в межах мисливських угідь Харківської області. В порядку ст. 33 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» відстріляно: 2 вовки, 744 лисиці, 97 єнотовидних собак, 706 бродячих собак, 323 бродячих котів. Повідомлень щодо виявлення хворих, з аномальною поведінкою або загиблих тварин до фахівців не надходило».

За інформацією заступника голови ХОДА, фахівцями проводився облік диких тварин (дикого кабана) в угіддях Красноградської, Харківської та Валківської районих організацій Українського товариства мисливців і рибалок.

Згідно звітів користувачів мисливських угідь та лісгоспів, у 2015 році для підгодівля диких тварин було використано 423 тонни зернових, 809 тонн зерновідходів, 47 тонн коренеплодів, 292 тонн кукурудзи в початках, 369 тонн силосу, 29 тонн солі, 47 тонн сіна, 8 тисяч штук кормових віників. Влаштовано 477 підгодівельних майданчиків, 843 солонців, 16 живоловушок для діагностичних досліджень кабанів без відстрілу.