Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємцям Харківщини потрібний новий виток у розвитку бізнесу. Юлія Світлична

Підприємцям Харківщини потрібний новий виток у розвитку бізнесу. Юлія Світлична

3 грудня заступник голови ХОДА підписала Меморандум про співробітництво між Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати та облдержадміністрацією.

Підписання угоди відбулося в рамках презентації регіонального представництва Українського національного комітету Міжнародної торгової палати в Харкові. Юлія Світлична відзначила, що відкриття регіонального представництва ICC Ukraine та підписання угоди про співробітництво - важлива подія в економічному житті Харківщини. Вона привітала всіх присутніх на презентації від імені голови ХОДА Ігоря Райніна з важливою для регіону подією та наголосила, що представництво може стати надійною платформою для просування харківського бізнесу на світові ринки.

«Ми покладаємо великі надії на підписання сьогоднішнього меморандуму про співробітництво з Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати. Оскільки знаємо, що підприємцям Харківщини потрібний новий виток у розвитку бізнесу. Зі свого боку обласна державна адміністрація буде всіляко сприяти тому, що на Харківщині буде продовжувати розвиватися малий і середній бізнес. Харківщина буде відстоювати позиції розвиненого промислового регіону», - зазначила заступник керівника ХОДА.

Генеральний секретар ICC Ukraine Володимир Михайлов у свою чергу повідомив, що  Український національний комітет Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) є частиною глобального середовища International Chamber of Commerce, WBO з 1998 року. International Chamber of Commerce, WBO (Міжнародна торгова палата, Всесвітня організація бизнесу) – впливова некомерційна міжнародна організація, що була створена в 1919 році для вирішення актуальних проблем розвитку бізнесу. На сьогодні організація об’єднує провідні компанії та ділові асоціації майже в 130 країнах світу та має мережу національних комітетів у 93-х країнах. До складу Міжнародної торгової палати входять 6,7 мільйона компаній.

«Ми вбачаємо головною метою на національній території впровадження правил, норм,стандартів, етики ведення сучасного бізнесу, захист прав інтелектуальної власності, лобіювання інтересів наших компаній-учасників у законодавчій, виконавчій гілках влади і, звичайно ж, надання відповідних послуг у міжнародному арбітражі та через мережу третейського судочинства, - зазначив Володимир Михайлов. - Наша місія – сприяння розвитку міжнародної торгівлі та інвестицій через впровадження кращих світових практик. Наші стратегічні цілі – формування позитивного міжнародного іміджу України та створення сприятливого бізнес середовища для сталого розвитку та процвітання».

Володимир Михайлов пояснив, що у сфері економічних послуг учасникам і регіонам пропонується участь у дослідженнях із проблемних напрямків діяльності підприємств: це участь у розробці прогнозів, економічного розвитку регіонів, це інвестиційний менеджмент, підготовка бізнес-планів, техніко-економічних обґрунтувань, фінансових планів, проектів тощо, а також підтвердження відповідності експортних митних декларацій та інших документів на товари, які оформлюються експортерами.

За словами Світличної, у Міжнародної торгової палати є представники в різний країнах, які можуть організувати комунікації та допомогти бізнесу Харківської області вийти на інші зовнішні ринки.

«Сьогоднішнє відкриття представництва Міжнародної торгової палати дасть можливість у першу чергу малому й середньому бізнесу Харківської області знайти підтримку з боку об'єктивного, знаючого й компетентного органу, який дозволить їм вести супровід їх економічної діяльності, також дозволить розширити бізнес-зв'язки і брати участь у різних просвітницьких напрацюваннях, круглих столах, семінарах не тільки на території України але і за кордоном», - пояснила Юлія Світлична.

Як зазначив перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко, відкриття представництва Українського національного комітету Міжнародної торгової палати у Харківській області – серйозний крок для спільної праці ділових кіл регіону, а також для того, щоб налагоджувати контакти з міжнародними організаціями, інвестиційними групами, керівниками  бізнесу  провідних країн світу.

«Це нові можливості, й ними безперечно треба користуватися для того, щоб Харківська область розвивалась, щоб ми мали можливість для експорту нашої продукції та залучення наших партнерів для розміщення своїх потужностей та виробництв у Харківській області, а також для того, щоб задіяти вищі навчальні заклади в реалізації тих або інших програм, проектів, які є у резерві Міжнародної торгової палати в Україні», - зазначив Віктор Коваленко.