Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Детальні плани населених пунктів області розроблять з урахуванням ділянок для воїнів АТО

Детальні плани населених пунктів області розроблять з урахуванням ділянок для воїнів АТО

Проекти детальних планів територій та генпланів декількох міст області розглянули під час засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

Як розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, сьогодні ведеться розробка детальних планів міста Південне, селищ Комунар та Сороківка Харківського району, а також селища Черкаська Лозова Дергачівського району з урахуванням земельних ділянок для воїнів АТО.

«Це пов’язано, в першу чергу, з реалізацією програми обласної державної адміністрації щодо виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво для воїнів АТО. По-друге, інші мешканці області також мають потребу будувати житло за межами міста, в екологічно комфортних місцях, забезпечених необхідною інфраструктурою та в оптимальній транспортній доступності до міста», - зазначив Михайло Рабінович.

Також під час засідання комісії розглянули генеральний план міста Вовчанськ та зонінги селищ Старий Мерчик та Привокзальне. За словами Михайла Рабіновича, проблемні питання, які виникають при розробці планів цих територій, типові для всіх населених пунктів області.

«Дуже актуальними питаннями сьогодні є розвиток транспортних схем, розвантаження центральних вулиць від вантажного транспорту, можливість розміщення зон відпочинку та місць розташування нових кладовищ. Також при розробці планів необхідно резервувати території для розміщення індивідуальної та малоповерхової житлової забудови», - розповів директор Департаменту містобудування та архітектури.

Крім того, під час засідання обговорювались питання забезпечення пожежної безпеки нових територій житлової забудови.

«Це питання дуже важливе, оскільки пожежних депо у Харківській області не вистачає. Для вирішення цієї проблеми фахівці Департаменту спільно з ДСНС планують розробити схему розміщення пожежних депо у Харківській області, яка врахує всі особливості розташування об’єктів та дозволить забезпечити пожежну безпеку для мешканців регіону», - пояснив Михайло Рабінович.