Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області продовжують боротися з наслідками негоди

В області продовжують боротися з наслідками негоди

Про те, які роботи ведуться, повідомили директори профільних департаментів ХОДА.

За даними директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, в період з 1 по 2 грудня на Харківщині випало більше половини місячної норми опадів. Найсильніша хуртовина була в Харкові та Краснограді.

«На території Харківщини було багато поривів електромереж. Особливо в 9 районах області. За даними на 16:00 було знеструмлено 67 населених пунктів.  Частково відключено від електропостачання 19 населених пунктів. У районах області знеструмлено 120 шкіл та 91 дитячий садок. Але ці цифри змінюються, адже ремонтні бригади постійно працюють над ліквідацією наслідків негоди», - зазначив Володимир Фадєєв.

За даними директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, в області частково зламалися або впали 193 опори повітряних ліній електропередач. У ліквідації пошкоджень  АК «Харківобленерго» задіяна 201 бригада або 567 людей та 273 одиниці техніки.

У результаті поривів електромереж сьогодні вночі в області були частково або повністю знеструмлені 103 котельні (з 788), у місті Харкові - 11. У результаті прийнятих заходів до 15:00 вдалося відновити роботу 57 котельних.

«Усі аварійно-ремонтні бригади АК «Харківобленерго» продовжують роботи з відновлення ліній електропередач. Прогнозуємо, що до 20:00 робота всіх котелень буде відновлена. Де є гостра необхідність, на час проведення ремонтів робота котельних забезпечується за допомогою пересувних електростанцій», - зазначив Сергій Магдисюк.

Він також повідомив, що для забезпечення проїзду дорогами обласного та державного значення у Харківській області задіяно 126 одиниць техніки, 164 шляхових робітника. За добу розсипано 1 053 кубічних метри піщано соляної суміші, солі – 245 т. За даними на 13:00, усього було розчищено 1 432 км доріг.

«У першу чергу оброблені аварійно небезпечні ділянки доріг:спуски та підйоми, круті повороти, віражі, мости та шляхопроводи. Там забезпечено безаваріний проїзд. Ситуація в області прогнозована та контрольована», - підкреслив Сергій Магдисюк.

Для ліквідації можливих аварій створені мобільні бригади спеціалістів на базі АК «Харківобленерго», КП «Харківводоканал», КП «Харківські тепломережі».

У районах та містах області готові до роботи 320 пунктів обігріву, з яких 315 стаціонарних, 5 пересувних та наметових.