Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дороги області розчищають від снігу 126 одиниць техніки

Дороги області розчищають від снігу 126 одиниць техніки

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг Євгена Зражевця, для забезпечення проїзду по дорогам загального користування наразі задіяні 126 одиниць техніки та 164 робітників. Протягом ночі та вранці було розчищено 760 км доріг державного значення та 152 км доріг місцевого значення. Для оброблення дорожнього покриття використали майже 800 куб. м пісчано-сольової суміші та майже 200 куб. м чистої солі.

«Значною проблемою є те, що на багатьох вантажівках досі не встановлено зимові шини. І навіть при слабкому снігопаді водії почувають себе безпорадно, - підкреслив Євген Зражевець. - Тому в першу чергу ми обробили найбільш аварійно-небезпечні ділянки доріг: спуски та підйоми, круті повороти, віражі, мости та шляхопроводи. Особливу увагу приділили ділянкам автодоріг у містах Люботин та Валки, селищах Покотилівка, Манченки, Шарівка, Темнівка. Саме в цих населених пунктах найбільший перепад рельєфу доріг. Вантажівки, особливо вітчизняного виробництва, на таких ділянках буксують і утворюють затори. Тому там постійно чергує наша техніка».

Крім того, під час снігопаду спостерігався сильний вітер, близько 15 м\с, що призвело до масового падіння дерев у районах окружної дороги та міста Мерефа. На 7 годину ранку 2 грудня цю проблему усунули без припинення руху транспортних засобів.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг, опади мають припинитися близько другої години дня.

«Добре, що є тенденція до підвищення температури до +1. За таких умов суміші, якими ми обробили дороги, будуть роз’їдати сніг, - зазначив Євген Зражевець. - Але служба продовжуватиме вести цілодобове чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини».

Служба автомобільних доріг закликає власників авто сьогодні не виїжджати без потреби, а тих, хто вже знаходиться в дорозі, дотримуватися правил безпеки дорожнього руху.