Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В економічному університеті відкрився новий корпус

В економічному університеті відкрився новий корпус

В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та голова ХОДА Ігор Райнін.

«Новий корпус Харківського національного економічного університету дуже комфортний, тут створені всі умови для навчання студентів, - зазначив Ігор Райнін. - Сьогодні й у обласної адміністрації, і в обласної ради є підтримка з боку держави, необхідна для розвитку сфери освіти. Я можу з упевненістю сказати, що це тільки початок тих великих справ, які ми будемо здійснювати. Ми в Харківській області розморозили абсолютно всі довгобуди: це і харківський метрополітен, і філармонія, й фізкультурно-оздоровчі комплекси в районах області. І в цьому ряду - новий корпус вузу, який сьогодні відкрили».

За словами ректора Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця Володимира Пономаренка, будівництво нового корпусу вузу розпочалося в 2011 році. Тоді було закладено капсулу, на якій написаний девіз університету: «Ми вчимо вчитися, мислити та працювати». Вартість об'єкту - 30 мільйонів гривень.

«Гроші в нас були, але ми не могли їх використовувати, була заборона казначейства. Зараз немає жодних казначейських затримок, і наші гроші нам нарешті віддали, в результаті ми добудували нашу будівлю із запізненням на 1,5 роки», - сказав Володимир Пономаренко.

Володимир Гройсман зазначив, що саме освіта та її якість є запорукою успішного розвитку держави.

«Відкриття нового корпусу дуже символічне. Оскільки, що б ми не планували, як би не хотіли змінювати наше життя, дуже важливо, щоб ми не забували про освіту та науку, про те, з чим ми будемо йти далі. Тому в такий непростий час для країни - це дуже важлива подія», - підкреслив голова Верховної Ради України.

Площа нового корпусу ХНЕУ - 2200 квадратних метрів, у будівлі 7 поверхів. ЇЇ архітектурна особливість - башта з годинником, якій харків'яни часто приписують схожість із лондонським Біг-Беном. Зовнішню частину годинника, розповів ректор, 2 роки тому купили в Луганську, механізм - італійський.

«Цей механізм під'єднали до системи GPS, він сам себе коректує, він не може ані поспішати, ані відставати. Більш того, цей годинник підключений до всіх годиників університету, і всі вони йдуть синхронно. Це єдина система», - зазначив Володимир Пономаренко.

Після урочистого відкриття нового корпусу голова Верховної Ради України прочитав студентам лекцію «Децентралізація - стратегія національного успіху». На зустріч із головою Верховної Ради прийшли більше 300 студентів із 34 вузів Харківщини.

Також кращим викладачам ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир Гройсман вручив грамоти Верховної Ради.

Більше фото