Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові може відкритися почесне консульство Грузії

У Харкові може відкритися почесне консульство Грузії

Із пропозицією розглянути це питання до Надзвичайного та Повноважного Посла Грузії в Україні Михеїла Уклеби звернувся голова ХОДА Ігор Райнін у ході зустрічі 26 листопада.

Ігор Райнін підкреслив: відносини між Україною та Грузією завжди були добрими та особливими.

«Ми вважаємо, що відкриття почесного консульства Грузії в Харкові, безумовно, позитивно позначиться на розвитку відносин як у економічній сфері, так і в галузі туризму. Просимо вас розглянути таку можливість», - сказав Ігор Райнін.

Надзвичайний і Повноважний Посол відзначив, що пропозиція слушна, й запевнив, що її обов’язково буде розглянуто. Міхеїл Уклеба також нагадав, що в 2012 році Тбілісі та Харків стали містами-побратимами, і повідомив: найближчим часом будуть розглядатися можливості розвитку авіасполучення між нашим регіоном і різними містами Грузії, що сприятиме розширенню співпраці в туристичній сфері. Одним із перспективних напрямків такої співпраці, з точки зору пана посла, є паломницький туризм.

«Наші країни мають багату історію, і ці можливості ми повинні використовувати. Торік Грузія прийняла 5,5 млн туристів, а це майже в два рази більше, ніж кількість нашого населення. Цього року 123 тисячі українців відвідали нашу країну», - зазначив посол.

Він також підкреслив: Україна є для Грузії важливим торгівельно-економічним партнером, до кінця року товарообіг між країнами складе півмільярда доларів.

«Ми зацікавлені в економічних зв'язках із Грузією, - наголосив Ігор Райнін. - Харківська область відкрита й готова до співпраці. Я можу виступити гарантом того, що для грузинського бізнесу будуть створені комфортні умови - в рамках законодавчого поля».

Наприкінці зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні зробив запис у Книгу почесних гостей Харківщини. Михеїл Уклеба побажав регіону миру, процвітання та світлого європейського майбутнього.

Більше фото