Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ВНЗ - учасники Університетського консорціуму представили свої напрацювання та досягнення

ВНЗ - учасники Університетського консорціуму представили свої напрацювання та досягнення

У ХарРІ НАДУ при Президентові України відкрилася виставка «Публічне управління XXI». В урочистому заході взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Вона привітала гостей, учасників та організаторів виставки від імені голови ХОДА Ігоря Райніна.

«Ми перебуваємо в стінах навчального закладу, який формує обличчя сучасної вищої школи Харківщини. Виступаючи центром національного масштабу з підготовки кадрів у сфері публічного управління, інститут по праву зайняв нішу одного з ключових мозкових центрів регіону. Його фахівці взяли безпосередню участь у розробці та реалізації Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року, Перспективного плану формування територій громад і цілого ряду регіональних реформ», - зазначила Юлія Світлична.

Організаторами заходу виступили Харківська облдержадміністрація, Національна академія державного управління при Президентові України та Харківський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України. На виставці, приуроченій до Всесвітнього дня науки та 20-річчя ХарРІ НАДУ, свої стенди та напрацювання представили 15 харківських вузів - учасників Університетського консорціуму, а також гості з Києва, Полтави, Одеси. Окремий стенд на виставці присвятили волонтерському руху, поряд розгорнув свій інформаційний майданчик Харківський регіональний офіс з підтримки реформи місцевого самоврядування, також у заході взяли участь організації, що надають можливості працевлаштування для студентів.

 «Ми намагаємося залучити до Харківського університетського консорціуму всі суміжні структури, які дозволять нам розвинути кооперацію та співпрацю між вищими навчальними закладами й тими установами, які потенційно можуть брати участь у цьому об'єднанні та створювати кластерний підхід у освітній сфері. Усе це зроблено для того, щоб вивести харківський потенціал не лише на національний, а й міжнародний рівень», - підкреслила Юлія Світлична.

У рамках виставки «Публічне управління XXI» заплановані також комунікативні заходи, зокрема науково-практична конференція «Публічне управління в реалізації стратегії сталого розвитку регіону», дискусії за різними напрямками, де і студенти, й викладачі зможуть обмінятися досвідом.

«У ході цієї виставки ми наочно демонструємо все те, що зроблено. Крім того, ми проводимо круглі столи, дискусійні платформи, пряме спілкування розробників ідей і тих, хто може ними скористатися, - пояснила директор ХарРІ НАДУ при Президентові України, голова Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова. - Крім того, під час виставки ми вперше провели платформу, де показали взаємодію суспільства та влади - у підтримці волонтерського руху».

У рамках урочистого заходу, що був присвячений відкриттю виставки «Публічне управління ХХI» та 20-річчю ХарРІ НАДУ, Юлія Світлична вручила співробітникам вузу відзнаки ХОДА.