Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У листопаді борги із заробітної плати в області скоротилися на 25,5 млн грн

У листопаді борги із заробітної плати в області скоротилися на 25,5 млн грн

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

За інформацією Юрія Шпараги, станом на 25 листопада борги із заробітної плати в області скоротилися в порівнянні з початком місяця на 25,5 млн грн (або на 14,3%).

Скорочення боргів – це результат скоординованої роботи структурних підрозділів обласної державної адміністрації, контролюючих органів та органів статистики, які забезпечили дієвий контроль за діяльністю підприємств, які невчасно виплачували заробітну плату», - зазначив директор Департаменту соціального захисту населення.

На сьогодні, за його словами, найбільші борги з виплати заробітної плати та за єдиним соціальним внеском залишаються на ДП «Чугуївський авіаційній ремонтний завод»,  ДП «Дублянський спиртовий завод», ДП «Український державний головний науково-дослідний і виробничий інститут інженерно-технічних і екологічних вишукувань УКРНДІНТВ», ПАТ «Харківський підшипниковий завод». Під час засідання комісії керівники цих підприємств запевнили, що борги будуть ліквідовані та надали плани відповідних заходів.

«Хочу нагадати, що у разі, якщо ці плани не будуть реалізовані, керівники підприємств-боржників нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність», - наголосив Юрій Шпарага.