Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські споживачі платитимуть за газ за пільговою ціною - 3,6 грн за 1 куб. м

Українські споживачі платитимуть за газ за пільговою ціною - 3,6 грн  за 1 куб. м

Відповідні зміни до норм споживання були затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 30.10.2015 № 872 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту громадян».

Цим документом було внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2015 № 758 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».

«З метою забезпечення соціального захисту громадян на опалювальний період - з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року - було встановлено пільгову граничну роздрібну ціну на природний газ, який використовується населенням для індивідуального опалення або інших потреб: приготування їжі, підігріву води, тощо. Пільгова ціна становить 3,6 гривні за 1 куб. м у разі використання до 1200 метрів кубічних природного газу включно протягом опалювального періоду», - розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

Це дає можливість абонентам самостійно розраховувати обсяг природного газу.

«Наприклад, у більш холодний період в опалювальному сезоні абонент може не обмежуватися фіксованими 200 куб. м на місяць за ціною 3,6 грн за 1 куб. м і використати більше. А в тепліший період зекономити і в цілому вкластися у норму 1200 куб. м», - пояснив Олексій Белоцький.

На об’єм понад 1200 куб. м ціна на газ для споживачів становитиме 7,118 грн за 1 куб. м.