Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків долучився до всесвітньої ініціативи «Дерева миру»

Харків долучився до всесвітньої ініціативи «Дерева миру»

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його інформацією у рамках Міжнародної програми «Дерева миру» відбувається висадка зелених насаджень у Харкові й Україні загалом.

До акції долучилась Державна екологічна інспекція у Харківській області, дерева висаджували  неподалік Адміністративного суду на пр. Правди.

«Як природоохоронна організація, ми намагаємось активно брати участь у подібних акціях, щоб місто стало чистішим. Молоді саджанці в подальшому наситять киснем повітря нашого промислового міста, їх висадили на місця видалених аварійних зелених насаджень. Десятирічні саджанці гостролистого клену опускали в лунку з грудкою землі, таким чином дерева набагато краще приживаються та менше хворіють. За цим принципом у місті саджають дерева вже не перший рік», - зазначили в Держекоінспекції.

За даними відомства, за 2015 рік кількість зеленого фонду Харкова збільшили більше ніж на 2 тис. дерев.

Нагадаємо, протягом жовтня-листопада 2015 року громадська організація «Українські креативні реформатори» проводить в Україні Всесвітню соціально-екологічну ініціативу «Дерева миру», до якої вже долучилися представники 50 країн. Партнером ініціативи є Всесвітній глобальний рух за чисту планету «Lets do it, world», який об’єднує 112 країн світу.

Ініціатива стартувала в Україні 25 квітня 2015 року в 91 місті та селищі, де було висаджено понад 6000 дерев.