Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ціни на продовольчому ринку області нижче, ніж в середньому по Україні. Ігор Райнін

Ціни на продовольчому ринку області нижче, ніж в середньому по Україні. Ігор Райнін

Про це голова ХОДА повідомив під час урочистого заходу з нагоди Дня працівників сільського господарства.

«У Харківській області вже зареєстровано понад 200 тисяч переселенців з Донбасу. І ми повинні розуміти, це дає серйозне навантаження і на харчову промисловість, і на агробізнес. Але нам разом з аграріями вдалося створити ситуацію, коли ні за однією з груп товарів протягом усього року не було ані ажіотажу, ані дефіциту», - зазначив Ігор Райнін.

Він підкреслив, що на даний момент, згідно з офіційними даними Міністерства економіки України, ціни на продовольчому ринку в Харківській області нижче, ніж в середньому по країні. В області вдалося збалансувати попит і пропозицію.

«Це вагомий результат. Я у світовій практиці такої історії не знаю, щоб прифронтова територія мала цінову ситуацію трошки краще, ніж в середньому по країні. Це великий успіх. Це не просто унікальний випадок, але і результат величезної роботи», - сказав Ігор Райнін.

Також він зазначив, що, за офіційними даними Мінекономіки, на Харківщині найнижча середня ціна на білий хліб, за середніми цінами на чорний хліб у регіону - друге місце в Україні.