Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили зупинити роботу підприємства, що проводить викиди шкідливих речовин у центрі міста

Євгенія Шахненка просили зупинити роботу підприємства, що проводить викиди шкідливих речовин у центрі міста

20 листопада заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Мешканці Харківської області, що прийшли на прийом до Євгенія Шахненка, зверталися за допомогою у вирішенні житлово-комунальних та соціально-побутових проблем.

Так, мешканка Ленінського району поскаржилася заступнику голови ХОДА на промислові викиди, які, за її словами, здійснює підприємство з виробництва пластмаси на території НТУ «ХПІ», незважаючи на штрафи та скарги людей.

Євгеній Шахненко повідомив, що роботи на цьому підприємстві будуть тимчасово припинені.

«Після необхідних перевірок діятимемо у встановленому законом порядку, після чого дамо вам офіційну відповідь», - сказав заступник керівника обладміністрації.

Він також доручив директору Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрію Тимчуку особисто розібратися в ситуації, що склалася.

Крім того, до заступника керівника області звернувся харків'янин, представник православної громадськості міста, з проханням зупинити незаконне, на його думку, будівництво житлового будинку по вулиці Квітки-Основ'яненка.

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович підтвердив - заборона Мінкультури на будівництво дійсно існує. За інформацією фахівця, зараз питання активно вивчають у Києві, збирають документи для того, щоб винести цю проблему на розгляд науково-методичної ради.

«Оскільки Міністерство культури сьогодні не прийняло рішення щодо будівництва об'єкту, я доручаю вам, Михайле Самуїловичу, зв'язатися з будівельною організацією і жорстко попередити про недопущення проведення будівельних робіт до відповідного рішення міністерства, - звернувся Євгеній Шахненко до директора Департаменту містобудування та архітектури. - Також про цю ситуацію прошу повідомити міській владі. Ми вживатимо всіх заходів законного характеру щодо недопущення будівництва до вирішення питання Міністерством культури України».

Всі, хто прийшов на прийом до Євгенія Шахненка, отримали, за необхідності, консультації від керівників профільних департаментів ХОДА. Рішення проблем, що вимагають більш детального вивчення, заступник голови обладміністрації взяв під особистий контроль.