Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток правової науки в Україні залежить від випускників юридичного університету. Михайло Черняк

Розвиток правової науки в Україні залежить від випускників юридичного університету. Михайло Черняк

19 листопада заступник голови обласної державної адміністрації взяв участь в урочистостях з нагоди 211-ї річниці з дня заснування Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Михайло Черняк привітав колектив університету від імені голови ХОДА Ігоря Райніна, побажавши досягнення нових вершин у науці та освіті.

«Право - жива наука, яка постійно змінюється. І розвиток цієї науки в нашій країні залежить саме від юристів, які отримали якісну освіту в Харківському юридичному університеті - одному з найкращих вишів країни, - підкреслив Михайло Черняк. - Національний університет ім. Ярослава Мудрого - це фундаментальний вищий навчальний заклад, який відіграє провідну роль у житті нашої держави. Сьогодні випускники університету працюють в усіх найважливіших сферах країни: в судовій владі, правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування. Реалізуючи свої наукові розробки, вони не тільки славлять свій ВНЗ, а й працюють на розвиток України».

Михайло Черняк побажав університету завжди тримати високу планку і бути лідером вищої школи України.

Ректор університету Василь Таций у привітальному слові подякував керівництву Харківської області за підтримку навчального закладу.

«Успіхи, яких досягає наш ВНЗ, були б неможливі без допомоги обласного керівництва. Я щиро вдячний голові обласної адміністрації Ігорю Райніну за те що, ми постійно відчуваємо підтримку у вирішенні багатьох питань, як організаційних, так і побутових», - зазначив Василь Таций.

Він підкреслив, що найбільша гордість університету - його випускники, які сьогодні прославляють навчальний заклад, працюючи на користь державі та людям в органах влади та місцевого самоуправління.

«Ми обіцяємо, що триматимемо курс на розвиток університету і створення правової держави - мирної, соборної, процвітаючої України», - наголосив ректор.

У ході урочистостей Михайло Черняк вручив нагороди ХОДА співробітникам університету.

За вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, підготовку висококваліфікованих спеціалістів, багаторічну сумлінну працю та активну науково-педагогічну діяльність Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали:

- доцент кафедри теорії держави і права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, директор Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України, кандидат юридичних наук Іван Бенедик;
- доцент кафедри державного будівництва Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, заступник декана Інституту підготовки кадрів для Міністерства юстиції України, кандидат юридичних наук Костянтин Соляннік.